O lună de şomaj tehnic pentru angajaţii CE Rovinari

Câteva mii de angajaţi ai Complexului Energetic Rovinari vor intra din martie în şomaj tehnic pentru o perioadă de o lună. Acest lucru nu îi va afecta şi pe cei care au grijă de funcţionarea Termocentralei din Rovinari. Conform planului de reducere al cheltuielilor la Complexul Energetic de la Rovinari toţi cei 3400 de angajaţi, în afară de muncitorii de la Termocentrala din Rovinari, urmează să fie trimişi în şomaj tehnic începând cu luna martie. „Toţi angajaţii, mai puţin personalul de la Termocentrală, vor fi trimişi în şomaj tehnic, prin rotaţie, o lună de zile, începând cu luna martie”, a precizat Diana Milea, purtător de cuvânt în cadrul CE Rovinari.    

De asemenea, peste 100 de angajaţi vor fi trimişi în regim de aşteptare. Este vorba de angajaţii care se pot pensiona la limită de vârstă sau pot să se pensioneze anticipat. „Măsurile de reducere a cheltuielilor mai vizează şi trimiterea în regim de aşteptare a salariaţilor care îndeplinesc condiţiile de pensionare la limită de vârstă, cu stagiu complet de cotizare sau de pensionare anticipată. Din evidenţele unităţii a rezultat un număr de 119 persoane”, a mai spus Diana Milea.

Toate aceste măsuri de reducere a cheltuielilor la Complexul Energetic din Rovinari, urmează să fie implementate începând cu luna martie.

Vizualizări: 97

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: