O nouă condamnare pentru fostul şef al BCR Novaci

Curtea de Apel Alba a decis, pentru a doua oară, ca fostul şef de la sucursala Novaci a BCR, Sorin Popescu, să fie condamnat la 3 ani de închisoare într-unul din dosarele aflate pe rolul acestei instanţe, fără însă ca bărbatul să ajungă în spatele gratiilor.

Sentinţa nu este cu executare, fiind înlocuită cu un termen de încercare de cinci ani, timp în care inculpatul nu trebuie să mai comită nicio altă ilegalitate, deşi mai este implicat şi în alte dosare de acest gen în care a fost condamnat, la fel, cu suspendare.

Sorin Popescu a fost trimis în judecată în acest dosar alături de alţi subordonaţi ai săi, care însă, acum, au fost achitaţi de către magistraţi. Calitatea de inculpat o are în acest proces şi omul de afaceri Relu Ştefănoiu, pe care judecătorii l-au condamnat la doi ani de închisoare, cu suspendare, termenul de încercare fiind de patru ani. La fel au stat lucrurile şi la sentinţa anterioară, dosarul fiind acum în rejudecare la Alba, prin decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Doi ani cu suspendare, înlocuiţi cu patru ani de încercare au fost decişi şi pentru omul de afaceri din Vâlcea, Ion Marin. Acesta a luat bani de la BCR Novaci pentru afacerile sale, creditele fiind date mai mult pe ochi frumoşi, decât pe acte, după cum susţineau anchetatorii, dosarele legate de fraudele de la BCR Novaci fiind instrumentate de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Vizualizări: 313

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: