O nouă încercare de a învăţa târgujienii să colecteze gunoiul selectiv

Primăria Târgu Jiu şi societatea Polaris au adaptat un serviciu de colectare a materialelor reciclabile. Începând de astăzi, proprietarii caselor de pe raza municipiului vor primi saci speciali pentru depozitarea selectivă a deşeurilor. Aceştia vor fi ridicaţi o dată la două săptămâni, iar târgujienii nu vor plăti bani în plus pentru această activitate. De asemenea, începând cu data de 1 septembrie, fiecare unitate de învăţământ din Târgu Jiu va fi dotată cu containere selective.

Gunoiul menajer al gospodăriilor din Târgu Jiu va fi colectat selectiv începând de astăzi. Primăria şi societatea Polaris vor distribui saci speciali pentru depozitarea selectivă a deşeurilor. “Aproximativ 8000 de saci vor fi împărţiţi la casele individuale din Târgu Jiu împreună cu pliantele care vor cuprinde instrucţiuni de folosire şi informaţii privind data de ridicare a gunoiului. Acţiunea de colectare selectivă a fost demarată în anul 2008 când au fost aduse în municipiu câteva eurocontainere pentru depozitarea colectivă a gunoiului. Însă la vremea respectivă acţiunea nu a avut rezultatul dorit din cauza persoanelor care îşi câştigau existenţa din căutatul prin pubele. Sperăm ca de data această oamenii să fie mai receptivi şi utilizeze sacul galben decât pentru depozitarea deşeurilor de ambalaje din hârtie, carton şi plastic”, a declarat Luis Popa, directorul societăţii Polaris. Proprietarii caselor nu vor plăti nimic pentru sacii ce vor fi ridicaţi o dată la două săptămâni.

Copiii, învăţaţi să selecteze gunoiul

Începând cu data de 1 septembrie, la fiecare unitate de învăţământ din municipiul Târgu Jiu vor fi amplasate containere speciale pentru depozitarea selectivă a gunoiului. Încă de la grădiniţă, copiii vor fi învăţaţi să depoziteze separat deşeurile din hârtie şi carton, PET-urile şi dozele din aluminiu. “Începând cu luna viitoare, la fiecare dintre cele 56 de unităţi de învăţământ existente pe raza municipiului Târgu Jiu vor fi amplasate containere selective pentru gunoi. Vom împărţi pliante copiilor şi vom merge la orele de dirigenţie pentru a le prezenta filmuleţe care să ilustreze importanţa colectării selective a deşeurilor”, a mai precizat Lui Popa.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: