O profesoară de la Liceul de Muzică, în grevă japoneză

O profesoară de la Liceul de Muzică şi Arte Plastice „Constantin Brăiloiu” din Târgu Jiu a intrat în grevă japoneză. Liliana Ştefănescu protestează astfel faţă de modul în care a fost constituit Consiliul de Administraţie al şcolii. Spune că totul s-a desfăşurat în mod dictatorial, noua echipă fiind impusă de noul director al şcolii, Dumitru Pasăre. Conducerea unităţii infirmă toate acuzaţiile aduse, explicând că noul consiliu a întrunit majoritatea voturilor.

Nemulţumită de noul Consiliu de Administraţie al Liceului de Muzică din Târgu Jiu, profesoara de pian Liliana Ştefănescu a intrat de două zile în grevă japoneză. Spune că profesorii care fac parte din acest consiliu au fost impuşi în mod dictatorial de noul director al şcolii, Dumitru Pasăre, iar această grevă este modul prin care îşi exprimă public nemulţumirea. Profesoara consideră că dintr-un astfel de consiliu nu trebuie să facă parte doar profesori de muzică, ci şi învăţători sau cadre didactice de arte plastice. „Sunt nemulţumită de modul nedemocratic în care s-a ales Consiliul de Administraţie al şcolii. Nu vreau să fac parte din acest consiliu de administraţie, însă consider că echipa a fost impusă în mod dictatorial. Din acest consiliu face parte un singur profesor de cultură generală, iar restul sunt pe muzică, în condiţiile în care avem învăţători şi alţi profesori”, spune Liliana Ştefănescu. De asemenea, profesoara mai menţionează că i s-a încălcat dreptul la opinie în această situaţie. „Domnul director a propus echipa, după care s-a trecut la vot, fără a fi consultat Consiliul Profesoral. Sunt foarte mulţi oameni nemulţumiţi din această cauză, însă nu vor să vorbească. Eu am vrut să iau cuvântul referitor la această problemă, însă nu mi s-a permis. Mi s-a încălcat dreptul la opinie. În acest mod nu perturb orele de curs şi comunic cu colegii. Este nemulţumirea mea”, mai menţionează Liliana Ştefănescu.

ACUZAŢII

Dumitru Pasăre spune că profesoara Liliana Ştefănescu a fost supărată pentru că nu a fost băgată în Consiliul de Administraţie al şcolii. „Doamna profesoară a fost supărată pentru că nu am băgat-o în Consiliul de Administraţie al şcolii. De asemenea, are probleme cu psihiatria. A avut probleme şi cu o colegă din liceu. Noul Consiliul de Administraţie al şcolii a fost aprobat de majoritatea cadrelor didactice din Consiliul Profesoral. Au fost doar două-trei abţineri”, afirmă Pasăre.

DEMISIE

Chiar dacă este director doar de câteva zile, Dumitru Pasăre ar fi dispus să îşi dea demisia dacă acest lucru ar rezolva problemele din şcoală. „Dacă aş şti că demisia mea ar rezolva ordinea şi disciplina în şcoală, acum aş face acest lucru”, este de părere directorul unităţii.

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: