O sută de catedre, vacante prin pensionarea profesorilor

Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj a centralizat listele cu personalul didactic titular care îndeplineşte condiţiile de pensionare la data de 1 septembrie 2014. În condiţiile în care peste 100 de dascăli vor ieşi la pensie, peste 600 de catedre şi fracţiuni de catedre vor fi introduse în baza de date la nivel naţional conform etapelor de mobilitate, prima fiind completarea normei didactice pentru titulari. De asemenea, aproximativ 30 de cadre didactice titulare vor intra în restrângere de activitate începând din toamnă.

Potrivit listelor transmise de către directorii unităţilor de învăţământ din Gorj, un număr de 112 cadre didactice titulare vor să iasă la pensie anticipat sau ajung la vârsta pensionării până la data de 1 septembrie. După centralizarea listelor cu titularii aflaţi în pragul pensionării, la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj s-au constituit catedrele, încadrarea personalului didactic titular, soluţionarea cererilor de completare a normei didactice la nivelul unităţilor de învăţământ a personalului didactic titular pentru anul şcolar 2014-2015.

Conducerea ISJ Gorj spune că va găsi soluţii pentru completarea cadrelor didactice care vor intra în restrângere de activitate începând cu luna septembrie. „La nivelul judeţului Gorj, avem: 14 cadre didactice titulare care întregesc norma didactică din două unităţi şcolare în una singură; 29 de cadre didactice titulare care au normă incompletă şi completează norma didactică în anul şcolar 2014-2015; 14 cadre didactice titulare care au norma incompletă şi care vor completa norma didactică definitiv şi 29 de cadre didactice titulare care intră în restrângere de activitate începând cu 1 septembrie 2014. Precizăm că există catedre vacante pentru rezolvarea acestor restrângeri”, a declarat Ion Işfan, inspectorul general al ISJ Gorj.

La nivelul judeţului există peste 600 de catedre şi fracţiuni de catedre ce vor fi supuse etapelor de mobilitate. „Din încadrări a rezultat un număr de 638 poziţii libere formate din catedre şi fracţiuni de catedre ce se vor introduce în baza de date la nivel naţional conform etapelor de mobilitate, prima etapă fiind completarea normei didactice pentru titulari”, a mai precizat Ion Işfan.

Vizualizări: 173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: