Oameni de afaceri reţinuţi în dosarul fostului primar Păsărin

Situaţie penală tot mai complicată pentru fostul primar de la Bâlteni, Gheorghe Păsărin, care are de dat explicaţii anchetatorilor pentru o evaziune fiscală ce depăşeşte un milion de lei, dar şi pentru că, pornind de la cercetările din dosarul său, alţi cinci afacerişti din judeţ au ajuns pentru 24 de ore după gratii.

Procurorul Emil Moța, din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, încă mai pune cap la cap mormanul de hârtii ridicate de la Primăria Bâlteni la percheziţiile din vară, când au și început problemele penale pentru Păsărin, acum fostul edil fiind acuzat că a păcălit statul cu peste un milion de lei pe vremea când era administrator de firmă.

„Inculpatul Păsărin Gheorghe, în calitate de administrator la SC PAMACONS SRL, a înregistrat în contabilitate mai multe facturi fictive, prejudiciind bugetul de stat cu suma de 1.150.000 lei”, arată Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova într-un comunicat de presă, deşi, cel mai probabil, denumirea corectă a firmei fostului edil este PANMACONS SRL.

În dosarul de acum Emil Moţa a reţinut mai mulţi oameni de afaceri pentru 24 de ore, ulterior fiind lăsaţi în libertate întrucât au achitat total sau parţial prejudiciul ce li se imputa. Vasile Cioată Vasile, în calitate de administrator la SC RICH TRUST SRL, este acuzat că a înregistrat în contabilitate un număr de 12 facturi fictive, prejudiciind bugetul de stat cu suma de 75.112,36 lei, el fiind pus sub control judiciar, la fel ca şi Antilina Popescu, care, în calitate de administrator la SC MAREŞAL POP SRL, a înregistrat în contabilitate un nr. de 54 facturi fictive, prejudiciind bugetul de stat cu suma de 399,037 lei.

Un alt inculpat din dosar este Ion Ungureanu Ion care, în calitate de administrator la SC JONILAV TRANS  SRL, a înregistrat în contabilitate un număr de 8 facturi fictive, prejudiciind bugetul de stat cu suma de 40.000 lei. De asemenea, Vasile Tiştere a fost reţinut 24 de ore întrucât, în calitate de administrator la SC TISVARO SRL, a înregistrat în contabilitate un număr de 11 facturi, prejudiciind bugetul de stat cu suma de 55.000 lei. Cea de-a cincea persoană acuzată de evaziune şi reţinută la sfârşitul săptămânii trecute este Marius Sorin Popovici care, în calitate de administrator la SC PREST CONSTRUCT SRL, a înregistrat în contabilitate un număr de 7 facturi, prejudiciind bugetul de stat cu suma de 35.000 lei.

Vizualizări: 325

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: