Oamenii din umbra candidaţilor la şefia PNL Gorj

Ion Navlea, Dian Popescu şi Radu Angheloiu îşi dispută şefia PNL Gorj. Aceştia s-au întâlnit săptămâna trecută pentru prima dată la o confruntare televizată, pe Gorj TV. Popescu şi Angheloiu s-au atacat reciproc, în timp ce Navlea a încercat să pară candidatul constructiv.

Cei trei candidaţi au fost invitaţi să răspundă la întrebări legate de susţinătorii lui din umbră. „Sunteţi omul lui Morega?”, a fost întrebarea pentru Ion Navlea, candidat la şefia PNL Gorj. Acesta s-a declarat „continuatorul proiectului politic al lui Dan Ilie Morega” şi a spus că toţi cei trei candidaţi ar trebui să de declare oamenii lui Morega, pentru că au făcut parte din acelaşi partid.

Dian Popescu a fost în primă fază şocat de întrebarea dacă este „omul lui Condescu”. „Al cui? Abia dacă îl cunosc. Ne-am văzut de câteva ori la meciuri, în lojă. Aş fi mândru să fiu considerat prietenul lui Marin Condescu sau al oricărui om important din Gorj, dar din păcate nu este aşa”, a explicat Dian Popescu.

Radu Angheloiu a fost de departe cel mai nemulţumit de întrebarea: „Sunteţi omul lui Călinoiu?”. Este o afirmaţie tendenţioasă, a răspuns acesta, deşi era doar o întrebare. „Cei care fac astfel de afirmaţii tendenţioase nu îşi dau seama ce înseamnă o competiţie electorală sau nu ştiu ce înseamnă administraţie regională. Primarii spun că sunt omul lui Călinoiu pentru că nu i-am ajutat. Ştiţi ce înseamnă ajutor acolo? Înseamnă trafic de influenţă. Să nu uităm că a fost un buget sărac, au fost bani puţini, care s-au împărţit corect”, a spus Radu Angheloiu.

În replică, Dian Popescu i-a spus că a face lobby pentru primarii PNL nu poate fi considerat trafic de influenţă: „Asta este o aberaţie, o prostie. Radu Angheloiu are o funcţie acolo şi era normal să se lupte pentru primarii care l-au susţinut să ajungă vicepreşedinte. Cum să fie bugetul repartizat corect, dacă primarii, inclusiv cei de la PNL, au dat în judecată Consiliul Judeţean?”.

Alegerile pentru preşedinţia PNL Gorj vor avea loc pe 4 septembrie. Surse din cadrul partidului susţin că se vehiculează o retragere din cursă al lui Ion Navlea, în favoarea lui Virgil Drăguşin.

Vizualizări: 95

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: