Oamenii PSD din alte partide

Dan Vâlceanu, preşedintele interimar al PDL Gorj, duce o politică periculoasă pentru partid. Exclude foşti lideri, pentru motive care scârţâie. Pe Ion Fugaru că nu a plătit 12 lei cotizaţie, deşi este evident că a fost un finanţator al partidului în campaniile electorale. Pe Daviţoiu că a găzduit în restaurantul lui lansarea Fundaţiei Mişcarea Populară şi că organizaţiile pe secţii de votare de la filiala municipală au fost făcute din pix. Fostul preşedinte Ion Ruşeţ a fost trecut pe linie moartă, mai mulţi primari au rămas simpli membri de partid, pentru că ar fi jucat cu USL la parlamentare. Dacă Vâlceanu i-ar exclude pe toţi cei care îndeplinesc măcar unul dintre aceste criterii, ar rămâne fără partid.

O politică similară duce Dian Popescu la PNL Gorj. L-a lăsat pe Marcel Romanescu fără funcţia de secretar coordonator, urmează să îl lase pe Gabriel Giorgi fără mandatul de consilier municipal.

Şi PRM Gorj trece printr-un proces de separare de aripa Vadim, reprezentată în Gorj de Cătălin Bucălăete. Cel mai probabil, vor urma nişte reaşezări de trupe şi la PP-DD Gorj.

Ce urmăresc toţi aceşti lideri de partide? Vrea Dan Vâlceanu să îşi conserve postul de preşedinte şi îi exclude pe cei care i-ar putea lua cândva locul? Vrea Dian Popescu să fie unic candidat la viitorul congres?

Nu. Ceea ce încearcă toţi aceşti lideri politici este să îşi întărească partidele prin excluderea membrilor de partid care fac, în momentele cheie, politica PSD.

Când s-a pus problema excluderii lui Daviţoiu din PDL, Dan Vâlceanu a primit intervenţii telefonice pentru păstrarea acestuia doar de la pesedişti, nu de la colegii de partid. Şi Dian Popescu, atunci când i-a oferit funcţia lui Romanescu în PNL, a făcut-o la intervenţia PSD. Şi asta nu se întâmplă numai atunci când este vorba de lideri judeţeni. Atunci când partidele, altele decât PSD, încearcă să îşi construiască organizaţii comunale, vin pesediştii cu intervenţii. Nu-l scoate pe cutăriţă din consiliul local. Nu-i lua lui cutăriţă postul de preşedinte, că e băiat bun. Acum, Daviţoiu promite public că nu se va duce la PSD. A făcut-o şi Ruşeţ. Şi Romanescu. Dar, nu pentru că nu le place PSD-ul, ci pentru că asta este misia lor, să facă politica PSD din interiorul altor partide.

Gorjul este dominat de 24 de ani de PSD şi pentru că toate celelalte partide, prin liderii lor, au întins mâna la firimituri şi au făcut tot felul de blaturi ordinare. Daviţoiu nu a fost exclus din PDL pentru motivele invocate public. Nici Romanescu nu şi-a pierdut funcţia pentru că nu avea timp de şedinţe. Cei doi au plătit pentru colaborările subterane cu PSD, de acum şi din trecut. Spuneam la început că Dan Vâlceanu duce o politică periculoasă pentru partid, pentru că exclude foştii lideri pentru motive care scârţâie. Dacă motivul real este curăţarea partidului de uneltele PSD, atunci politica lui Vâlceanu este periculoasă doar pentru PSD. Şi în ultima vreme observ că este şi politica lui Dian Popescu la PNL, a Niculinei Mocioi la PP-DD, a lui Dascălu la PRM şi chiar a lui Borcan la PC. Atunci când PDL şi PNL nu au făcut blaturi, în mandatele lui Manţog şi Morega, s-a văzut că PSD a luat cu greu jumătate din primari, plecând de la 80%. Ulterior, Dian Popescu a menţinut PNL puternic, dar Ruşeţ a distrus PDL. Dacă actualii lideri vor refuza în continuare blatul cu PSD, la viitoarele alegeri se va vedea lipsa de valoare politică a lui Cârciumaru, Călinoiu şi compania.

Vizualizări: 198

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: