Obiectivele Primăriei Săuleşti la început de an

Primăria comunei Săuleşti aşteaptă alocarea bugetară a Consiliului Judeţean pentru a-şi fundamenta bugetul. Deşi în acest an au primit mai puţine fonduri de la Ministerul de Finanţe decât anul trecut, autorităţile locale şi-au stabilit deja obiectivele. Printre priorităţi se numără: finalizarea drumului Săuleşti-Purcaru; introducerea reţelei de apă în satul Purcaru şi reabilitarea interioară a Bisericii Săuleşti.

Autorităţile locale de la Săuleşti vor continua în acest an lucrările de asfaltare şi modernizare a drumurilor aflate în derulare. „În acest an se va finaliza drumul DC 46 Săuleşti-Purcaru. Este vorba de restul lucrărilor rămase de executat: construirea podurilor şi podeţelor; turnarea stratului de uzură; precum şi continuarea betonării şanţurilor. De asemenea, am întocmit un proiect pe fonduri europene de un milion de euro pentru asfaltarea tuturor uliţelor săteşti. O parte dintre aceste uliţe necesită intervenţie urgentă întrucât sunt drumuri care duc spre biserici şi cimitire”, a declarat Constantin Rucsanda Drăghici.

În momentul de faţă, edilul local încearcă să găsească sursă de finanţare pentru introducerea reţelei de apă în satul Purcaru. „Se vor găsi resurse financiare pentru introducerea reţelei de apă în satul Purcaru. Există un studiu de fezabilitate şi suprafaţa de teren necesară pentru construirea puţului, urmând ca în această perioadă să se întocmească proiectul tehnic”, a precizat primarul Drăghici.

Autorităţile locale au în vedere şi continuarea lucrărilor de reabilitare a bisericilor. „În acest an, se vor aloca prin sponsorizare sume pentru reabilitarea interioară a Bisericii Săuleşti, precum şi pentru construirea unei copertine noi. Anul trecut am reabilitat biserica de la Dolceşti, precum şi exteriorul Bisericii Săuleşti”, a declarat primarul comunei Săuleşti.

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: