Obştea Peştişani a concesionat comuna pentru activităţi de minerit

Suprafaţa Obştii Peştisani va fi acoperită în curând de tot felul de cariere pentru cel puţin zece ani de acum înainte. Administraţia Obştii a semnat mai multe contracte de concesionare pentru mai multe suprafeţe, toate fiind însă supuse exploatărilor miniere.

Administratorul Obştii Peştişani, Ion Poenaru, spune că acum doi ani Obştea a scos la licitaţie mai multe suprafeţe, iar firmele care au câştigat licitaţiile au activităţi preponderent în minerit. Potrivit administratorului Ion Poenaru, aceste firme sunt interesate să exploateze produse de carieră, neştiind cu exactitate produsele. „Ştiu decât că în acest moment sunt în fază de strângere a avizelor. Au fost mai multe firme care au câştigat licitaţia pentru diferite suprafeţe. Una a concesionat două hectare, alta trei hectare şi încă una, 1,6 hectare pe o perioadă de 10 ani”, a declarat Ion Poenaru, administratorul Obştii Peştişani.

Terenurile pe care ar urma să înceapă excavaţiile sunt situate exact în acelaşi perimetru în care a exploatat Hidroconstrucţia. „Nu ştiu ce urmează să exploateze, noi le-am concesionat şi atât. Nu poate afecta în nici un fel terenul pentru că altfel nu vor lua avizele de mediu mai ales că e aceleaşi perimetru în care a exploatat Hidroconstrucţia. Nu are ce să afecteze”, a adăugat Ion Poenaru.

Cert este faptul că nici un reprezentant al primăriei Peştişani nu are cunoştinţe despre exploatările ce urmează a fi făcute în comună deşi pe site-ul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Gorj este specificat că în data de 21 septembrie va avea loc dezbaterea publică pe această temă. „Nu ştiu decât că are legătură cu terenurile Obştii Peştişani, nu ştiu nici de dezbatere. Nu ştiu să vă spun nimic despre treaba asta”, a declarat viceprimarul comunei Peştişani, Nicolae Nicolcioiu.

Una dintre firmele interesate de deschiderea unei astfel de cariere în comuna Peştişani este SC Mingradato SRL, al cărei administrator este Dan Cătălin şi care a şi solicitat aviz de mediu Agenţiei pentru Protecţia Mediului Gorj. 

Vizualizări: 215

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: