Oficialităţile locale dau şcolilor cota de 2 la sută

Lăcaşurile de cult din Gorj au avut cel mai mult de câştigat de pe urma legislaţiei care prevede că orice contribuabil poate să dirijeze o cotă parte din impozitul pe venit. Câteva zeci de mii de gorjeni au repartizat cei 2% din impozitul anual pe venit către biserici. Fundaţiile, asociaţiile, casele de ajutor reciproc, unităţile de învăţământ şi sindicatele au fost şi ele sprijinite financiar în acest mod însă ajutorul a venit din partea doar a câtorva zeci de persoane.

Viceprimarul municipiului Târgu Jiu, Ioan Roman Bărbuţi, a ales ca cei 2% reprezentând impozitul pe venit în anul 2010 să ajungă la Candela, magazin de obiecte bisericeşti. Anul acesta însă are altă opţiune. „O să-i dau la Colegiul Ecaterina Teodoroiu, pentru că mă leagă multe de acea unitate de învăţământ, am fost elev acolo“, a spus Ioan Roman Bărbuţi, viceprimar al municipiului Târgu Jiu.

Subprefectul judeţului, Marcel Romanescu, sprijină sistemul de învăţământ. „Eu la fel ca şi anul trecut o să-i dirijez către Şcoala Alexandru Ştefulescu din Târgu Jiu unde învaţă fetiţa mea. Conducerea şcolii sigur îi foloseşte pentru binele elevilor“, a precizat George Romanescu, subprefectul judeţului Gorj.  

Prefectul judeţului precum şi preşedintele Consiliului Judeţean au distribuit cei 2% către Mânăstirea Lainici.

Toţi contribuabilii pot opta pentru locul unde să ajungă cei 2% din impozitul pe venit. Anul trecut cei mai mulţi au ales să distribuie cota de 2% către biserici. „Anul trecut aproape 40.000 de persoane au dirijat cota din impozitul anual, dintre aceştia 60% au ales bisericile, restul au optat pentru diferite fundaţii, asociaţii, case de ajutor reciproc şi unităţi de învăţământ“, a precizat Luminiţa Penciu, purtătorul de cuvânt al DGFP Gorj.  

Vizualizări: 100

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: