Olimpicii naționali, premiați la Târgu Jiu

SalaSporturiloragăzduitfestivitateadepremiereaOlimpiadeiNaționaledeLimbașiLiteraturaRomânălagimnaziu,ces-adesfășuratînsăptămâna2-6aprilieînorașulluiBrâncuși.Aufostîmpărțitezecidepremii,iarceimaibunieleviauprimittitlulde  ”Olimpicalcuvântuluiinspirat.DouăelevedinGorjauobținutlaacestconcursomențiuneșiunpremiuspecial.DincadrulMinisteruluiEducațieiafostprezentăinspectoareaMinaMariaRusu.

Peste 240 de elevi din țară și din Republica Moldova au participat la Târgu Jiu, la festivitatea de premiere a Olimpiadei Naționale de Limba și Literatura Română. Evenimentul s-a deschis cu un recital susținut de eleva Cezara Elena Polisca din Chișinău, recunoscută pentru vocea sa. Printre cei mai buni elevi au plecat din orașul lui Brâncuşi cu premiul I se numără Radu Cristian Andreescu din Cluj-Napoca, Ioana Adelina din Iași, Cristian Felix Ofițeru din Mehedinţi, Andreea Kiss din Alba Iulia, Andreea Pasotă din Caraș-Severin, Iulia Bragin din Timișoara. Gorjeanca Ioana Toloargă a primit la această olimpiadă o mențiune, iar Alexandra Tomescu din Padeș, pregătită de Sofica Tomescu, a primit un premiu special. Olimpiada a avut  probe pentru elevii care provin din școlile cu predare în limba română și pentru cei care provin din școli cu predare în limba minorităților. Olimpiada a avut două probe, una scrisă și una orală. ”Au participat 247 de copii, o comisie centrală alcătuită din aproape 50 de profesori aleși dintre cei mai buni. Aceștia au realizat subiectele, evaluarea și au rezolvat contestațiile. Concursul s-a desfășurat în foarte bune condiții, oaspeții au fost mulțumiți de condițiile de concurs și de cazare”, spune Gheorghe Mitescu, inspectorul școlar general adjunct în cadrul Inspectoratului școlar Județean Gorj

”Este o olimpiadă care a luat dimensiunea unui eveniment de cultură pentru că așa este gândit. Olimpiada este gândită astfel încât să nu provocăm numai emoția subiectelor de concurs, ci și ca participanții să aibă confortul unei competențe culturale”, spune Adrian Ghicov, șeful Agenției de Evaluare și Examinare. După festivitate, copiii au plecat într-o excursie pentru a admira frumusețile Gorjului.

COMISIE

Președintele executiv al acestei olimpiade a fost Mina Maria Rusu, iar vicepreședinții au fost Amalia Stoenescu, Fănița Cepoi și Rita Cîntiuc, iar secretari au fost profesorii Daniela Bogea și Mihaela Apetroaie.

Vizualizări: 247

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: