Olimpicii şi profesorii lor, premiaţi de ISJ

Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj a premiat vineri, în prezenţa ministrului delegat pentru Cercetare Mihnea Costoiu, elevii care au obţinut premii la olimpiadele şcolare naţionale.

Este vorba despre Elena Dalaban – clasa a XI-a CNSH (menţiune la Olimpiada Internaţională de Limbă, literatură şi spiritualitate română); Roxana Ştiucă – clasa a VIII-a SG Ctin Săvoiu (locul al II-lea la olimpiada de lingvistică); Andreea Bălănoiu - clasa a XI-a CNSH (menţiune la Olimpiada de limbă germană); Ana Maria Gavrilescu – clasa a IX-a CNSH şi Anca Ştefania Ionici – clasa a XII-a CNTV (menţiune la Olimpiada de limbă italiană); Roland Leon Tribus Bălan – clasa a V-a ŞG Ctin Săvoiu (premiul al III-lea Matematică); Ioana Patricia Işfan – clasa a IX-a CNTV (menţiune la Chimie); Dumitru Călugăru – clasa a X-a CNTV (medalie de aud la Olimpiada de chimie, Olimpiada de Ştiinţe a UE, calificat în lotul României la olimpiada internaţională de chimie Moscova 2013; Adrian Mihai Radu – clasa a IX-a CNTV (două menţiuni la fizică şi ştiinţele pământului, o medalie de argint la olimpiada de ştiinţe pentru juniori- etapa internaţională; Andrei Mărgeloiu – clasa a IX-a CNTV (menţiune la informatcă).

La olimpiada de tehnologie au fost premiaţi pentru menţiunile obţinute la fazele naţionale: Manuela Popeangă (clasa a XII-a), Ion Frăţescu (clasa a XI-a), Cristina Luca (clasa a XII-a) – toţi de la CTG „Gh. Magheru”; Alexandra Maria Tiţa (clasa a XI-a Liceul Energetic 1); Raluca Elena Frunzaru (clasa a XI-a CEVM); Gheorghe Căţăgoi (clasa a XI-a CT Motru). Loredana Curcă, elevă în clasa a XII-a la CT Motru, a obţinut locul al doilea la olimpiada de tehnologie.

Locuri fruntaşe au obţinut elevii gorjeni şi pe partea artistică. Astfel, Daniel Dumitrescu, clasa a XII-a Liceul de Arte C. Brăiloiu – locul al III-lea la olimpiada de muzică; Andreea Aniniş, clasa a XII-a Liceul de Arte C. Brăiloiu – locul I la olimpiada de muzică; Francis Constantin Băloi, clasa a XI-a Liceul de Arte C. Brăiloiu – locul al II-lea la olimpiada de muzică; Graţiela Bejinaru, clasa a XI – premiul al III-lea; Maria Sandu, clasa a XI – premiul al III-lea.

Liceul de Arte din Târgu Jiu a obţinut premii şi la Olimpiada de teatru prin Iulian Marinescu – clasa a XII-a (premiul I); georgiana Frunză – clasa a XII-a (premiul al II-lea); trupa de teatru (premiul I).

Au mai obţinut premii la olimpiadele naţionale: Echipa de baschet băieţi de la ŞG Ctin Săvoiu – locul I la olimpiada sportului şcolar; Daiana Guşatu, clasa XI-a Liceul cu Program Sportiv – menţiune PST; Antonela Andriţoiu, clasa a XI-a CNSH – menţiune la Olimpiada Naţională de pedagogie şi psihologie. (A.A.)

Vizualizări: 291

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: