OMV Petrom amendată de Garda de Mediu

Comisarii Gărzii de Mediu Gorj au aplicat şi săptămâna trecută amenzi foarte mari atât pentru societăţile comerciale, cât şi pentru autorităţile locale. Cea mai mare amendă a fost dată Grupului OMV Petrom pentru neluarea măsurilor de reducere a poluării la punctele de lucru din judeţ. Printre sancţionaţi se numără şi Direcţia Publică Motru, culmea, pentru abandonarea deşeurilor în locuri nepermise.

Amenzi de sute de milioane de lei vechi. Cu asta s-au ales Grupul OMV Petrom şi Direcţia Publică Motru. OMV Petrom a fost sancţionată cu 600 de milioane de lei vechi pentru că nu a luat măsuri de reducere a poluării la punctele de lucru din Ţicleni şi Bustuchin. Potrivit comisarilor de mediu, aceştia trebuiau să procedeze la reconstrucţia sondelor pentru a evita aşa zisele „poluări istorice”. „Nu au făcut acest lucru motivând că statul român, deşi este obligat prin lege să le deconteze aceste lucrări, nu a făcut-o. Însă nu este problema noastră asta, motiv pentru care au fost sancţionaţi cu 600 de milioane de lei”, a declarat Simona Cornea, comisar al Gărzii de Mediu Gorj.

Cu o amendă de 200 de milioane s-a ales şi Direcţia Publică Motru culmea pentru că a fost depistată abandonând deşeuri în locuri nepermise. Primarul oraşului Motru, Dorin Hanu, spune că nu are cunoştinţă de această amendă. „Nu ştiu de amenda de care îmi ziceţi. Cert este că eu nu ştiu ca în Motru să fie mizerie”, a declarat Dorin Hanu. Comisarii Gărzii de Mediu vor continua controalele şi în perioada următoare.

Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: