OPC-ul nu-i mai amendează, ci doar îi consiliază pe comercianţi

Zecile de comercianţii prezenţi la Festivalul Berii de la Rovinari şi la târgul de Sf. Maria de la Tismana par să-şi fi desfăşurat activitatea “ca la carte”. Aşa se explică faptul că echipele de control ale Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Gorj nu au aplicat nici o amendă. Astfel,  comisarii au desfăşurat mai mult o activitate de consiliere decât una de verificare şi toată lumea a fost mulţumită.

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Gorj nu-i mai amendează pe comercianţii depistaţi cu nereguli. Ba mai mult, comisarii se deplasează la târguri şi bâlciuri doar pentru a-i consilia pe agenţii care încalcă legislaţia în vigoare. Aşa se explică faptul că toţi comercianţii prezenţi în bâlciul de la Tismana, de Sf. Maria, precum şi cei de la Festivalul Berii din Rovinari au scăpat basma curată. Dacă altădată la târguri se constatau deficienţe ce priveau condiţiile improprii de depozitare a cărnii şi a preparatelor din carne, ori se identifica îngheţată expirată, în această vară toţi comercianţi par să se fi comportat impecabil. Chiar dacă la Tismana, unii agenţii economici nu aveau afişate preţurile, la diferite produse, şi denumirea societăţii, echipele de control au considerat că este mai benefic să-i consilieze decât să-i sancţioneze. “La Tismana am întâlnit nereguli, însă nu i-am sancţionat pe comercianţi, ci doar le-am spus cum să-şi remedieze deficienţele. Le-am atras atenţia că dacă nu se vor conforma îi vom amenda. De asemenea, pe majoritatea i-am consiliat. Şi la Festivalul Berii de la  Rovinari am avut echipe de control, însă nu au fost depistate nici un fel de probleme”, a declarat Mădălin Giurcău, comisarul şef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Gorj.

Agenţii economici se poartă frumos

La doar câteva zile de la instalarea în funcţie, Mădălin Giurcău spunea că va merge în controale cu ceilalţi comisari pentru a se face cunoscut agenţilor economici şi a vedea modul în care aceştia se comportă cu subalternii săi. Se pare că Giurcău se ţine de cuvânt şi îşi însoţeşte angajaţii, mai ales în controalele întreprinse în bâlciuri şi târguri. Cât de eficientă este activitatea sa rămâne de văzut întrucât sancţiunile aplicate nu spun mare lucru. “Am fost în controale împreună cu ceilalţi comisari şi am văzut că agenţii economici se poartă frumos cu reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului”, a precizat Mădălin Giurcău.

AU ÎNCHIS OCHII

Acesta a mai spus că agenţii economici din Tismana riscau amenzi între 100 – 400 de lei. “Pentru neafişarea preţurilor şi a denumirii societăţii se puteau aplica amenzi în valoare de 100- 400 de lei, însă am preferat să-i avertizăm. Vom fi neiertători cu cei care vor veni la Festivalul Berii de la Târgu Jiu întrucât se consideră că deja au experienţă în activitatea de comerţ şi ca atare trebuie să respecte legislaţia în vigoare”, a mai  menţionat Giurcău. 

Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: