Orac: Am reziliat contractul cu grecii pentru că voiam să joc la Pandurii

Daniel Orac a revenit ieri la Târgu Jiu şi aseară s-a antrenat pentru prima dată cu Pandurii supă ce în urmă cu aproximativ un an a fost pus pe lista de transfer a clubului. Plecat mai întâi sub formă de împrumut la CSM Vâlcea, Orac a ajuns apoi la o înţelegere cu grecii de la Panthrakikos cu care semnase un contract pentru doi ani jumătate. Fiind departe de casă şi printre străini, Orac a preferat să renunţe la un contract mai bun pentru e reveni la Târgu Jiu.

Orac a fost ultima noutate din lotul pandurilor înaintea plecării în stagiul de la Rânca. Aseară acesta s-a prezentat la antrenamentul echipei şi s-a pregătit din nou cu foştii colegi. Orac a recunoscut aseară că era mult mai bine pentru el în Grecia dar şi-a dorit să fie acasă, considerând deja Târgu Jiul a doua sa casă: „Era mult mai bine acolo din punct de vedere financiar dar era departe de casă. Contractul era bun cu ei şi nici nu voiau să mă mai lase să plec. Dar am făcut în aşa fel încât să plec totuşi şi am reziliat contractul cu Panthrakikos pentru că voiam să joc la Pandurii. M-a dorit şi domnul preşedinte înapoi dar am vrut şi eu foarte mult să revin pentru că aici m-am simţit ca la a doua casă a mea. Am reuşit în cele din urmă să reziliez contractul cu ei deşi mai aveam doi ani de contract şi acum am revenit aici la pregătire. Am vrut neapărat să revin aici de unde am plecat fără voia mea după cum se ştie”.                                                                   

Echipa e neschimbată, cu mici excepţii

După un an de absenţă de la Pandurii. Orac a găsit echipa în mare parte neschimbată, cu câteva mici excepţii de jucători veniţi după plecarea sa dar şi cu absenţe, cea mai importantă fiind a lui Stângă cu care s-a şi întâlnit în Grecia: „Băieţii sunt la fel, echipa e în mare parte neschimbată doar mai sunt tineri pe care îi ştiam pentru că au venit de la echipa a doua şi 2-3 străini care atunci nu erau la Pandurii, Lazici, Martinovic şi Kamara cu care nu prea am lucrat dar sunt băieţi de treabă nu vom avea probleme”. Pentru a fi la curent cu ce se întâmplă la Pandurii, Orac şi-a luat echipamentul necesar din ţară pentru a urmări şi acolo meciurile: „Mereu urmăream meciurile dacă nu eram la antrenament sau în reluare după aceea. Majoritatea meciurilor de aici le urmăream dar în speciale cele ale pandurilor.”

Este impresionat de antrenorul Ciobotariu

Chiar dacă nu l-a cunoscut pe Liviu Ciobotariu înainte de a reveni la echipă, Orac ştia foarte multe despre actualul tehnician, la revenirea sa contând foarte mult şi prezenţa acestuia pe banca pandurilor: „Mă bucur că am revenit dar aici a contat foarte mult şi antrenorul despre care am auzit numai lucruri deosebite de la colegii de aici dar şi de Ilie Iordache care l-a avut antrenor la Dinamo II. Toată lumea vorbea frumos de el şi m-am convins acum când am venit că este un antrenor de viitor care a reuşit să creeze o atmosferă foarte bună la Pandurii.” Mijlocaşul consideră că cel mai important aspect la o echipă este o atmosferă plăcută şi acum a regăsit la Pandurii atmosfera din vremurile bune: „Am regăsit aici atmosfera din vremurile bune ale echipei, atunci când câştigam la Dinamo sau la CFR. Chiar este mai frumos acum la Pandurii dar trebuie să ajutăm şi noi antrenorii şi conducerea pentru a avea şi rezultate bune. Sper să menţinem această atmosferă plăcută din lot pentru că, până la urmă contează foarte mult pentru un jucător şi atmosfera de la echipă şi faptul ca antrenorul să te înţeleagă şi să fi fost în situaţia ta. Antrenorul nostru ne înţelege pentru că a şi jucat fotbal şi vine din teren. Liviu Ciobotariu mi se pare foarte apropiat de jucători”.

Vizualizări: 90

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: