Orban, acuzat de discriminare după vizita la Gorj

Câteva ONG-uri reunite sub titulatura Coaliţia Antidiscriminare au depus miercuri o plângere la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării faţă de deputatul liberal Ludovic Orban, pentru folosirea cu rol defăimător a unor cuvinte precum "ţigan", "prostituate", "alcoolici" şi "drogaţi".

Prim-vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a declarat, pe 8 noiembrie, că actualul preşedinte este votat de alcoolici, ţigani şi probabil de prostituate. "Eu aş rezuma aşa cine votează cu Băsescu, alcoolici, ţiganii (...) prostituatele, probabil, deşi mă îndoiesc că prostituatele vor vota cu Băsescu, având în vedere cum arată (şeful statului, n.r.)", a declarat Orban.

Declaraţia lui Orban a fost criticată de vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur. "Păcat că PNL scrie "Revoluţia bunului simţ în România". Am văzut un limbaj care cred că nu face bine nimănui al omului numărul doi din PNL în ceea ce priveşte bunul simţ. De la cuvântul "golani" adus de Ion Iliescu în 1990, acum vedem alte cuvinte jignitoare, la adresa electoratului lui Traian Băsescu, adresate de Ludovic Orban", a declarat Flutur.

Vizualizări: 105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: