Orzan şi Grivei susţin reducerea numărului de consilieri

Reducerea numărului de consilieri judeţeni ar fi o mare realizare, susţin chiar doi dintre aleşii judeţeni. Aceştia au recunoscut că mai mult de jumătate dintre consilierii judeţului nu fac ceva şi în tot mandatul nu au propus vreun proiect.

Gheorghe Orzan şi Gheorghe Grivei, doi dintre consilierii judeţeni, recunosc faptul că o mare parte dintre colegii lor de la Consiliul Judeţean Gorj sunt plătiţi degeaba. Practic, mai mult de jumătate din consilieri încasează indemnizaţia doar pentru efortul depus atunci când ridică mâna să aprobe proiectele propuse de colegii lor. „Nu jumătate, mai mult de jumătate dintre consilierii judeţeni nu fac nimic. Practic eu cred că aşa cum funcţionează Consiliul Judeţean cu 33 de consilieri, ar funcţiona cu 15. Nu ar fi nicio diferenţă, deoarece mulţi dintre ei nu fac nimic”, susţine Grivei. De aceeaşi părere este şi Orzan. „Sunt prea mulţi consilieri judeţeni. Cred că o reducere a numărului de consilieri ar fi un lucru foarte bun. Nu doar la Consiliul Judeţean, şi la consiliile locale. Mulţi dintre consilieri nu îşi găsesc locul acolo”, declară Orzan.

Recensământul realizat la nivelul judeţului Gorj scoate în evidenţă o scădere a populaţiei cu aproximativ 10%. În aceste condiţii, sute de consilieri locali şi câţiva consilieri judeţeni nu îşi vor mai regăsi posturile.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: