Orzan vrea deputat, Dian Popescu susţine un pesedist

Dorinţa liberalului Gheorghe Orzan, de a candida pentru un post de deputat pe un colegiu care aparţine PSD-ului a stârnit o serie de reacţii. Social-democratul Andrei Maioreanu a declarat pentru Radio Infinit că e prea devreme să se discute în USL despre candidaţii la parlament. Şi şeful lui Orzan merge pe mâna un pesedist pe colegiul 2.

Vicepreşedintele PSD, Andrei Maioreanu a transmis la Radio Infinit că liberalii se grăbesc în declaraţii, referindu-se la dorinţa liberalului Gheorghe Orzan de a candida pentru un post de deputat pe Colegiul II. Acesta specifică faptul că la nivelul USL există un calendar de activităţi, care trebuie respectat. „Personal cred că se cam grăbesc când fac asemenea declaraţii. Până la 19 septembrie semnarea protocoalelor, după care urmează nominalizarea candidaţilor pentru funcţiile de primari, consilieri locali şi judeţeni. După ce parcurgem aceste etape vom avea timp suficient pentru formarea acestui nucleu de potenţial candidaţi pentru alegerile parlamentare”, susţine Andrei Maioreanu.

Dian Popescu i-o retează

Pe de altă parte, Orzan susţine că nimeni nu îl poate reţine să candideze pentru un post de deputat pe Colegiul II. „E vorba de persoana mea. Eu nu am angrenat nici partidul, nici USL-ul. Eu am spus că e o opţiune, dar nu m-am decis dacă voi candida sau nu. Sigur voi candida pentru Consiliul judeţean sau Regional, depinde ce va fi. Eu dacă vreau să candidez şi voi candida, indiferent dacă cineva se opune sau nu”, este de părere Gheorghe Orzan. Şeful PNL Gorj, Dian Popescu, este cel care clarifică lucrurile, susţinând că dacă nu vor interveni modificări în ceea ce priveşte forma colegiilor, prin protocol Colegiul II revine PSD. „Gigi Orzan are o foarte bună relaţie cu acea zonă, el a lucrat în cadrul PNL cu acea zonă, dar trebuie să ţinem cont că acest colegiu şi prin protocol şi normal este al Partidului Social Democrat dacă rămâne actuala formă a colegiilor. Nu cred că putem discuta noi, PNL de Colegiul II pentru că este al PSD-ului”, spune Dian Popescu.

Vizualizări: 110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: