Pachetele de Paște, înlocuite cu bonuri valorice

Autorităţile locale din Târgu Jiu au decis acordarea de tichete sociale de Paşte în detrimentul produselor alimentare. La nivelul municipiului există câteva mii de potenţiali beneficiari. Valoarea unui tichet este 15 lei pentru fiecare membru de familie.

Atât de Paști, cât şi de Crăciun, municipalitatea acordă tichete sociale familiilor nevoiaşe. Pentru a beneficia de acest sprijin, venitul acestora nu trebuie să depăşească 200 lei net pe membru de familie. Acordarea se face în baza unei cereri, termenul de depunere pentru tichetele de Paşte fiind începutul lunii aprilie. “Intenţionăm să venim în sprijinul persoanelor cu venituri reduse şi să acordăm tichete sociale acelor familii sau persoane al căror venit pe membru de familie este sub 200 lei, în luna anterioară depunerii cererii. Până acum se acordau pachete cu alimente, iar anul acesta am considerat oportun să acordăm aceste tichete sociale. Din datele pe care le avem ar fi vorba de 5000-6000 de persoane. Cererile se depun în primele două săptămâni din luna aprilie, se vor putea folosi la orice magazin pentru cumpărarea de produse alimentare”, a declarat Alina Toader, director adjunct în cadrul Direcţiei de Protecţie Socială din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

Conform hotărârii de consiliu local prin care s-a adoptat acest sprijin, fondurile utilizate pentru acordarea tichetelor sociale vor fi suportate din bugetul local, în limita a maxim 4000 de tichete de fiecare sărbătoare.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: