Pacienţii sunt o afacere pentru medicii de familie

Pacienţii sunt o afacere pentru medicii de familie din judeţul Gorj. Mihai Moisescu, preşedintele Patronatelor Medicilor de Familie a declarat în cadrul emisiunii „Ora de gardă“, difuzată de Gorj TV, faptul că medicina de familie este o afacere ca oricare alta. Mai mult decât atât, există o lege în vigoare care permite medicilor de familie să cedeze listele cu pacienţii altor medici fără a avea însă obligaţia de a-şi anunţa bolnavii.

Mihai Moisescu, preşedintele Patronatelor medicilor de familie din judeţul Gorj a recunoscut faptul că pacienţii înscrişi la cabinetele medicale individuale sunt doar o afacere pentru medicii de familie. Bolnavii se pot trezi oricând că se află pe lista altui doctor. Cadrele medicale le pot ceda colegilor listele cu pacienţii fără a avea însă obligaţia de a-şi anunţa bolnavii. „Cabinetele medicale sunt o afacere ca oricare alta. Dacă afacerea merge înseamnă că medicul este un afacerist bun. Ca orice afacere şi cabinetele medicale au un sediu, un instrumentar nişte contracte, şi listele cu pacienţi, iar o dată ce îşi vinde afacere predă celuilalt medic cabinetul cu totul, inclusiv listele de pacienţi”, a spus Moisescu.

„Asta este lipsă de respect pentru pacienţi“

Mihai Moisescu a explicat faptul că medicii care vor să renunţe la cabinetele individuale pentru că şi-au găsit un alt loc de muncă au tot dreptul să de-a pacienţii altui medic care are pre puţini şi are nevoie de ei pentru a putea intra în relaţii cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. La auzul acestei veşti, oamenii intervievaţi s-au declarat foarte nemulţumiţi. „Asta este lipsă de respect pentru pacienţi pentru că ei îşi ia banii de pe urma noastră, măcar să aibă bun-simţ să ne spună ce are de gând să facă şi ne mutăm noi din timp la un alt medic. Nu ne trezim atunci când avem nevoie că dăm peste unul de care nu am auzit nimic“, a spus mâhnită Ioana Gâlcescu.

 „Se întâmplă ca un medic care este în vârstă să ia pe lângă el un medic mai tânăr care să-i continue afacerea. Mai există cazuri în care un medic din medicina primară se hotărăşte să lucreze la un spital sau pur şi simplu are alte afaceri, şi renunţă la medicină. În această situaţie îi poate da pacienţii unui alt medic dacă aceasta are puţini şi care vrea să aibă contract cu CJAS Gorj”, a adăugat Moisescu.

Moisescu susţine însă că de obicei medicii îşi anunţă pacienţii atunci când sunt plasaţi altui medic de familie.

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: