Padoc ilegal descoperit la Mătăsari

Câini ținuți în condiții improprii la Mătăsari! Mai mulţi cetățeni au sesizat Asociația „Pro Animals” cu privire la faptul că le dispar câinii. Membrii asociației, împreună cu reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare, au constatat că cele sesizate se confirmă și au trasat sarcini reprezentaților de la primărie să remedieze situația.

Totul a plecat de la mai mulți cetățeni din Mătăsari, care au luat legătura cu reprezentanții Asociației „Pro Animals” că le dispar câini. Având experiența de acum 2 ani când patrupedele au fost găsite într-un padoc ilegal, reprezentanții asociației s-au deplasat la fața locului împreună cu reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare. „Ne-au solicitat sprijin oamenii din Mătăsari că le dispăreau câinii. Noi acum 2 ani am mai închis un padoc acolo. Ne-am dus și am găsit o fortăreață închisă cu lacăte, unde erau ținuți câinii în niște condiții greu de imaginat. E o situație jalnică. Erau în niște țarcuri pline de mizerie, apă și diferite lemne și materiale de construcții. Nu știu dacă aveau mâncare. Mie nu mi se pare normal ca un adăpost public să fie ținut sub lacăt”, a spus reprezentantul ProAnimals.

DSVSA a dat termen primăriei

Reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor au stabilit că padocul funcționează ilegal și a dat termen autorităților locale să remedieze situația. „Padocul funcționează ilegal. Este al primăriei, dar e amenajat pe terenul unui cetățean. Noi le-am făcut niște recomandări și au ca termen 30 de zile ca să le respecte. Am făcut un plan de conformare cu primăria. Le trebuie niște autorizații, un medic cu care să încheie contract. Dacă nu respectă ceea ce le-am spus noi nu au voie să țină câinii în padoc”, a precizat Ion Iliuță, director DSVSA Gorj.

Viceprimarul: Țarcul este al unui cetățean

Viceprimarul localității Mătăsari, Alexandru Udriștoiu, susține că padocul este al unui cetățean, dar țin și autoritățile câini acolo. „Nu este padocul nostru. E țarcul unui cetățean căruia i s-au tot furat lucruri. O parte din câini sunt ai lui și vreo 7-8 ai noștri, pe care i-am strâns de pe străzi și îi ținem acolo. Îi dăm și noi furaje să hrănească animalele. Dar nu e țarcul nostru. Cei de la DSVSA ne-au spus să-l autorizăm, dar asta dacă vrea și cetățeanul respectiv care acum este plecat”, a explicat viceprimarul.

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: