Pandurii atacă diseară Mediaşul

Cu obiectivul aproape îndeplinit, pandurii joacă în acest final de sezon pentru a termina cât mai sus în clasament şi a acumula banii din prime. Deplasările n-au fost însă deloc punctul forte al echipei lui Grigoraş. La Mediaş diseară va fi cu atât mai greu cu cât gazdele sunt într-o situaţie aproape disperată şi orice eşec îi poate împinge spre liga a doua.

Gaz Metan Mediaş – Pandurii Târgu Jiu         , Stadion Mediaş, astăzi ora 19, în direct pe DolceSport.

Gaz Metan Mediaş: Pleşca – Frăsinescu, Lazăr, Ciucă, Vukadinovic – Nicandro, Issa Ba – Ciprian Petre, Bawab, Tahar – Vitinho.        Antrenor: Cristi Pustai.

Pandurii: Mingote – Unguruşan, Viera, Rada, Vlad – Voiculeţ, Pintilii, Nistor – Maxim, Lemnaru, Ibeh.           Antrenor: Petre Grigoraş.

Duelul profesorilor

Pandurii n-au câştigat în acest sezon decât de 2 ori în afara arenei proprii, la Steaua şi la Mioveni. „La Mediaş sper să fim măcar ţapi, dacă nu berbeci”, a glumit Grigoraş când a fost întrebat despre „calitatea” de mieluşei în deplasări a elevilor săi. Duelul dintre gazişti şi panduri va prilejui şi o confruntare interesantă între doi dintre cei mai apreciaţi antrenori din liga 1, Pustai şi Grigoraş. Ambii sunt apelaţi cu „domn profesor” iar Pustai chiar a fost profesor de matematică înainte de a îmbrăca haina de antrenor. Stilul de joc al celor doi antrenori diferă însă. În timp ce Pustai preferă o defensivă solidă şi un joc de contraatac, Grigoraş e adeptul ofensivei totale, bazate pe posesie şi presing sufocant pentru adversar. În tur s-a impus ofensiva lui Grig care a trecut de blocajul defensiv al Mediaşului cu 1 la 0. „Gaz Metan Mediaş vine după o semifinală de cupă în care au fost eliminaţi nemeritat, apoi au avut un meci pierdut la Cluj cu 3-0 în care au avut foarte mulţi absenţi. Cu noi vor reveni toţi, nu cred că vor avea indisponibili. Mediaş este la un punct de retrogradare, aşa că nu sunt deloc liniştiţi. Sunt premisele unui joc încrâncenat, noi mergem ceva mai liniştiţi în timp ce ei trebuie să fie mai atenţi la meciurile care urmează”, avertizează Grigoraş a cărui echipă s-a mai duelat cu Mediaş şi în stagiul al treilea efectuat în iarnă în Antalya. „Gazul are o echipă bună, îi ştim pentru că în turneul din Antalya am şi jucat un amical, am făcut 2-2. Sunt masivi, puternici la fazele fixe, aşa că sunt sigur că vor încerca să obţină cele trei puncte pentru a se îndepărta de zona fierbinte. Noi trebuie să avem o abordare pozitivă, să jucăm cu încredere. Sper să găsesc formula câştigătoare”, mai adaugă Grig.

Minune, n-au absenţi !

Trupa lui Grigoraş a fost printre cele mai afectate de probleme de lot în acest sezon. Mai mereu, gorjenii au fost nevoiţi să joace fără câteva piese de bază iar acest lucru s-a văzut. Coroborat cu plecările importante din iarnă asta a dus la o inevitabilă cădere în clasament. Acum înaintea meciului de la Mediaş, pandurii au scăpat de problemele sâcâitoare de efectiv. Singurii absenţi rămân accidentaţii de lungă durată, Băcilă şi Pleaşcă. Rusu e aproape refăcut după accidentarea din iarnă la ligamente dar nu va fi, probabil, forţat la Mediaş. „Nu avem probleme de lot, suntem în grafic cu toţi jucătorii. Am la dispoziţie mai multe variante pentru a face un prim 11. Sperăm să fim mai dezinvolţi, cu încredere şi ambiţioşi. E bine şi că jucăm pe un teren bun, gazonul de la Mediaş e cel mai bun din ţară, aşa că ne avantajează. Suntem o echipă care pasează, care are posesie”, e convins Grigoraş care îl are la dispoziţie şi pe Unguruşan, revenit după o suspendare. Viera îşi va relua astfel locul în centrul apărării alături de Rada iar Cardoso va reveni pe banca de rezerve.

„Sunt încrezător că vom scoate un rezultat pozitiv. Nu ştiu ce va fi, dar îi simt pe băieţi descătuşaţi. Acum nu mai e cazul să ne gândim la evitarea retrogradării, deşi la un moment dat îmi trecuse un gânduleţ prin cap că putem ajunge în acele lupte din subsol.”            

Petre Grigoraş, antrenor Pandurii

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: