Pandurii au fost la un pas de o victorie cu U Cluj

Pentru prima dată după mult timp, Pandurii a fost echipa care a deschis scorul din primele minute în meciul de la Alba Iulia cu U Cluj. În faţa unei formaţii debusolate de schimbările de pe banca tehnică, gorjenii nu au putut să se impună deşi au dominat clar, au ratat de nenumărate ori, au trimis balonul în bară şi ca să fie ghinionul perfect, au ratat şi un penalti.

Scorul a fost deschis de campionul ratărilor de până acum, Jaka Stromajer, care a marcat cel mai frumos gol al său, în minutul 7, de la aproximativ 11 metri cu un şut din întoarcere.  Voiculeţ s-a evidenţiat şi el în câteva faze de poartă, dar şi Mingote care a scos din faţa lui Piţ sau Delgado. Pe finalul primei reprize, Băcilă putea majora scorul dar şutul său a întâlnit bara, în debutul celei de-a doua reprize gazdele reuşind să egaleze prin Boştină. După ce Voiculeţ l-a mai evidenţiat pe Huţan la un şut de la distanţă, mijlocaşul l-a făcut erou pe portarul gazdelor şutând previzibil de la 11 metri la un penalti dictat la un fault al lui Izvoranu asupra lui Băcilă.

Dezamăgirea mare după meci a antrenorului Grigoraş era normală pentru că Pandurii putea obţine a doua victorie. „Sunt dezamăgit, sincer, pentru că în ultimele două deplasări am pierdut patru puncte. Dacă la Rapid au fost alte cauze, acum am ratat o şansă de a câştiga trei puncte, am ratat un penalti la 1-1, am avut o bară la 1-0, dar, din păcate fotbalul se joacă pe goluri şi nu am reuşit mai mult de un punct”, a spus antrenorul gorjenilor după meci remarcând la capitolul aspecte pozitive faptul că Pandurii nu a mai  pierdut de trei jocuri. Ca circumstanţe atenuante tehnicianul a evidenţiat terenul greu pe care se antrenează echipa la Târgu Jiu: „Poate a fost un joc mai slab, avem şi circumstanţe pentru că toată săptămâna ne-am antrenat pe un teren foarte greu la Târgu Jiu. Echipa nu a avut prospeţime suficientă dar chiar şi aşa cele mai mari ocazii ne-au aparţinut. Cred că nu este ocazie mai mare decât penalti iar când ratezi în minutul 77 e şi mai dureros”. Grigoraş le-a atras atenţia de la pauză elevilor săi că dacă vor continua la fel ca la finalul primei reprize nu vor reuşi să păstreze rezultatul. Iar jucătorul de care se temea cel mai mult, experimentatul Boştină nu a iertat greşelile din apărare şi a înscris. „A fost o lipsă de luciditate, a fost şi o greşeală în apărare, am primit gol la o fază care nu anunţa nimic. Ne-am făcut singuri meciul greu. Important e că am revenit în joc, nu am căzut psihic deşi  am avut situaţii de gol pe care le-am ratat”, a mai spus Grigoraş care nu consideră că acest punct ajută prea mult Pandurii care rămân şi după această etapă pe locul 15 dat fiind faptul că şi alte echipe din zona retrogradării au luat puncte. Singura consolare rămân cele trei jocuri consecutive fără nici un eşec, o premieră pentru Pandurii în acest sezon.

Vizualizări: 170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: