Pandurii au fost sancţionaţi din nou cu neprogramarea

Echipa gorjeană a primit în decurs de o săptămână două sancţiuni cu neprogramarea în retur, prima pentru un litigiu cu clubul Dinamo şi a doua pentru o datorie către Sportul Studenţesc. Dacă în primul caz s-a ştiut situaţia şi s-a ajuns la o înţelegere cu Dinamo, în cel de-al doilea caz Pandurii au fost sancţionaţi de Camera Naţională pentru Soluţionarea Litigiilor fără ca un reprezentant al echipei să fie chemat la audieri. Preşedintele Marin Condescu crede că se doreşte neapărat ca Pandurii să nu joace în prima etapă cu Dinamo şi de aceea s-a ajuns la astfel de sancţiuni repetate.

Preşedintele clubului Pandurii, Marin Condescu, a organizat ieri o conferinţă de presă în care a acuzat modul în care Camera Naţională pentru Soluţionarea Litigiilor a luat decizia de a amenda clubul gorjean şi de a nu programa echipa în campionat pentru o datorie către Sportul Studenţesc din transferul lui Răzvan Stanca de la Farul. „Această decizie a Camerei Naţionale pentru Soluţionarea Litigiilor a fost una ciudată. În primul rând nu au fost audiate părţile pentru un presupus litigiu între noi şi Sportul Studenţesc. Noi l-am transferat pe Stanca de la Farul Constanţa şi nu de la Sportul. Acum cei de la Sportul cer o indemnizaţie de formare cu care noi suntem de acord în anumite condiţii. Ei trebuiau să ne emită o factură prin care să facem plata, asta este regula numărul unu în România. Ne-au judecat şi au dat verdictul pe data de 20 ianuarie, însă factura de la Sportul noi nu o aveam la acea dată pentru că au emis-o abia a doua zi. Practic, cei de la Cameră au luat o decizie fără a avea la bază reaua noastră credinţă” a explicat preşedintele Marin Condescu.

Acesta a mai adăugat că nu ar fi o problemă suma de 7 500 de euro pentru că clubul are un buget corespunzător pentru Liga I ci faptul că decizia a fost „proastă”: „Plătim cei 7 500 de euro pentru că nu e o sumă mare. Dar, decizia e proastă, nu tendenţioasă. Această cameră se ocupă cu multe lucruri dubioase, declară jucători liberi de contract, chiar şi nouă ni s-au propus fotbalişti deveniţi liberi după deciziile acestei comisii.”

Decizia acestei Camere Naţionale pentru Soluţionarea Litigiilor este a doua în ultima săptămână prin care FRF dă o soluţie de neprogramare a echipei Pandurii în campionat, preşedintele Condescu precizând că se doreşte ca Pandurii să nu joace în prima etapă cu Dinamo: „Se vrea pe toate căile să nu jucăm prima etapă cu Dinamo. Ce vină purtăm noi că l-am luat pe Stanca de la Farul şi o comisie care nu citează părţile vine cu o astfel de hotărâre- Noi nu ştiam de existenţa acelei datorii. Nouă ni s-a spus că în privinţa lui Stanca nu există nici un fel de datorie. El este de foarte mult timp jucătorul Farului. Dar acum sunt multe echipe în criză şi caută prin orice mijloace să mai ia bani.” Preşedintele clubului Pandurii a mai precizat că se va face recurs la această decizie pentru ca banii respectivi să se scadă din suma pe care Pandurii o au de plătit celor de la Farul Constanţa: „Putem face recurs pentru că ei au dat decizie definitivă dar nu şi irevocabilă. Cei 7500 de euro îi vom scădea din preţul pe care trebuie să-l plătim la Farul pentru Transferul lui Stanca.”

Problema în cazul Stanca este rezolvabilă rapid, dar devine mai complicatăîn cazul Ilie Iordache, acolo unde acordul iniţial prevedea ca Iordache să revină la Dinamo iar acesta se află acum în cantonament cu Pandurii.

Se caută locaţia pentru al doilea stagiu

Pandurii vor efectua al doilea stagiu de pregătire tot în Turcia, la Belek, ieri vicepreşedintele Viorel Temelescu vizitând mai multe posibile locaţii, hoteluri dar şi baze sportive pe care s-ar putea juca meciurile amicale. Oficalul clubului a vizitat hotelurile Papilon Aicha sau Papilon Zeugma, la ultimul fiind cazat staff-ul echipei Dinamo în frunte cu Cristi Borcea. Hotelurile Papilon dispun şi de un complex de terenuri de joc şi de antrenament situat la cinci minute de mers cu autocarul de Belek. În aceste zile vor mai fi vizitate şi alte posibile locaţii pentru a alege locul unde Pandurii vor efectua cel de-al doilea stagiu de pregătire. Acesta va fi cu siguranţă la Belek, posibil chiar la unul dintre hotelurile Papilon Aicha şi Papilon Zeugma. Ambele hoteluri oferă condiţii foarte bune de cazare şi recuperare pentru fotbalişti.

Vizualizări: 80

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: