Pandurii au o singură posibilitate de salvare: victoria!

Fără a mai lua în calcul alte rezultate ale contracandidatelor la ocuparea unu loc care să permită salvarea de la retrogradare, pentru Pandurii mai există matematic şanse de salvare doar în cazul a două victorii în meciurile cu FC Timişoara şi Unirea Alba Iulia. Primul pas spre salvare poate fi făcut în această seară, la meciul cu FC Timişoara. Partida se va disputa de la ora 21:45 pe stadionul Municipal din Târgu Jiu, acesta fiind şi ultimul meci acasă al celor de la Pandurii din acest sezon.

La acest meci cu FC Timişoara, Pandurii nu au nici o altă posibilitate de luat în calcul decât victoria. „Nu avem nici o altă şansă decât să învingem. Trebuie să adoptăm un stil ofensiv şi să alcătuim la momentul jocului o echipă ofensivă. Scopul nostru este acela de a câştiga şi singura variantă la acest meci cu Timişoara va fi victoria”, a spus înaintea acestui meci Florin Bejinaru care se aşteaptă la o descătuşare a fotbaliştilor şi la o ploaie de goluri dacă se va putea: „Eu sper ca la meciul cu Poli Timişoara să se descătuşeze jucătorii noştri şi să reuşim să marcăm un gol sau mai multe, pentru că, din păcate, numai golurile ne mai pot menţine în viaţă. Nu mai merge acum cu jumătăţi de măsură şi un rezultata de egalitate nu ne mai ajută cu nimic”.

Atmosfera din lotul echipei gorjene este mult mai relaxată după ce în această săptămână s-a renunţat la serviciile fostului antrenor Sorin Cârţu. Înlocuitorul acestuia nu crede că atmosfera e prea relaxată şi le transmite jucătorilor că nu mai au nimic de pierdut după ce au pierdut cam tot ce se putea în acest sezon. „Nu ştiu dacă atmosfera e mai relaxată acum decât ar trebui, până la urmă nu mai e nimic de pierdut şi ce  a fost de câştigat nu s-a câştigat, totul s-a pierdut şi din momentul de faţă există pentru noi un singur moto: victoria”, şi-a încurajat Bejinaru elevii, amintind că echipa sa are doar şase victorii, cele mai puţine din prima ligă, în acest sezon şi este formaţia din Liga I cu cele mai puţin goluri marcate, doar 18.

Ia în calcul locul 15

Bejinaru va miza la acest meci mai ales pe atac în speranţa că elevii săi vor reuşi să şi înscrie, mizând însă mai mult pe divinitate sau şansă, atacanţii săi reuşind să înscrie de doar patru ori în acest sezon: „Până acum nu am prea atacat, dar sperăm că la meciul cu Timişoara vom face rabat în ceea ce priveşte ultimele evoluţii ale noastre şi vom şti să şi atacăm. Poate cu şi cu ajutorul divinităţii şi al şansei vom reuşi să câştigăm acest meci. Trebuie să câştigăm acest meci pentru a avea în continuare şanse de a ne salva de la retrogradare. Chiar şi în contextul în care vom putea prinde acel loc 15 despre care se spune că pe undeva ne-ar putea ajuta să evităm retrogradarea pe criteriul administrativ”.

Eventualitatea de a ocupa locul 15 este luată în calcul şi de către jucători, căpitanul Păcurar fiind de părere că echipa trebuie să profite de orice şansă de a rămâne în prima ligă: „Şi locul 15 e o variantă de luat în calcul. Am înţeles că există posibilitatea ca o echipă să nu ia licenţa, aşa că de ce să nu luăm în calcul şi această variantă. Trebuie să ne putem lega de orice ca să rămânem în Liga 1. Acesta este obiectivul, să tragem cu dinţii să rămânem în prima ligă”.

Vizualizări: 88

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: