Pandurii au rupt blestemul numit Dinamo!

Pandurii au pus botniţă „câinilor”! După 8 meciuri consecutive pe teren propriu fără victorie în faţa „câinilor roşii”, gorjenii au reuşit să spargă gheaţa. Ibeh şi Nistor au marcat golurile care duc pandurii la 4 puncte în faţa dinamoviştilor.

Pandurii Târgu Jiu – Dinamo 2-0 (0-0),Stadion „Municipal”, Târgu Jiu, spectatori: 6.000

Au marcat: Ibeh (min. 50), Nistor (73)

Pandurii: Mingote – Pleașcă, Viera, Mamele, Vlad – Cristea – Nicoară (min. 72 Lemnaru), Nistor, Voiculeț (90 Rusu), Ibeh (84 Rada) – Matulevicius. Antrenor: Cristi Pustai.

Dinamo: Naumovski – Nica (77 Strătilă), Luchin, Dr. Grigore, Mușat – Boubakar, Dandea - Rus, Dănciulescu (79 Rotariu), Alexe – Axente (60 And. Cristea). Antrenor: Cornel Țălnar.

Pandurii au bifat două borne istorice prin victoria de duminică. Succesul cu Dinamo a fost primul la Tg-Jiu în faţa „câinilor” după 8 ani de aşteptări iar, totodată, gorjenii au ajuns în premieră la 50 de puncte într-un sezon.

Au pus „câinii” cu botul pe labe !

Până duminică, Dinamo era piaza rea a pandurilor. Nu numai că îi cam bătea pe panduri pe unde îi prindea, dar le-a luat şi milionul de euro în cazul Ilie Iordache. Pandurii aveau toate motivele să caute răzbunarea pe teren iar condiţiile erau prielnice. Cu un mijloc subţire, dinamoviştii veniseră pe apărare şi contraatac la Tg-Jiu. Marile ocazii au fost împărţite frăţeşte. Nistor a zguduit transversala de la 25 de metri în timp ce Rus s-a lovit de barajul Mamele interpus pe linia porţii după gafa lui Mingote. Superioritatea din joc a pandurilor s-a concretizat şi pe tabelă după o greşeală a lui Dragoş Grigore şi o finalizare superbă a nigerianului renăscut în 2013, Ibeh. Tot Ibeh putea face 2-0, dar a fost blocat la limită de Grigore la o fază la graniţa dintre penalty şi corner. Mingote şi-a răscumpărat gafa printr-o paradă de zile mari la şutul lui Dănciulescu iar omul meciului, Nistor, a rezolvat ecuaţia victoriei după o combinaţie de pase cu colegii Lemnaru şi Voiculeţ. Tânărul Rotariu n-a nimerit poarta goală din 6 metri, dar nu a mai contat. Pandurii s-au impus clar şi s-au distanţat la 4 puncte în faţa echipei lui Alexe şi Dănciulescu.

„Sunt foarte supărat pentru că după aspectul jocului nu meritam să pierdem. Dar greşelile crase făcute ne-au dus la pierzanie. Am pierdut un joc decisiv dar nu ne-am luat adio de la Europa. Cu toate astea, este o distanţă mare între noi şi celelalte 3 competitoare cu care ne batem la Europa.”        Cornel Ţălnar, antrenor Dinamo

Cale liberă spre Europa !

Victoria cu Dinamo a venit la momentul ideal. Pandurii s-au depărtat la 4 puncte în faţa „câinilor” şi au făcut un pas important spre Europa League. Pustai nu exultă însă după dubla victorie cu CFR Cluj şi Dinamo. „Mai sunt 7 jocuri, să fim cu picioarele pe pământ. Cu Petrolul am pierdut o luptă dintr-un război, acum este o victorie, am mai cucerit o redută. Victoria finală e mai aproape, dar dacă nu rămân uniţi şi dispuşi la efort, e greu. Am ajuns la bariera de 50 de puncte, mai avem o barieră de depăşit, cea de 60 de puncte”, a menţionat antrenorul la final.

„De acum încolo depindem doar de noi. Dacă vom câştiga meciurile de acasă, meciuri care aparent par a fi accesibile, dar nu sunt uşoare, ne vom atinge obiectivul. Vom aduce puncte şi din deplasare. Vrem să ne calificăm în premieră în Europa League, ar fi fantastic.” Eugen Pîrvulescu, preşedinte executiv Pandurii

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: