Pandurii, călătorie cu peripeţii

Pandurii s-au întors din Antalya după o călătorie ce nu a fost deloc lipsită de peripeţii. Grigoraş şi compania au rămas blocaţi în Istanbul aproape 24 de ore din cauza vremii neprielnice.

Pandurii au încheiat primul stagiu turcesc din această iarnă cu un bilanţ echilibrat, două victorii şi tot atâtea eşecuri. Trupa lui Grigoraş va rămâne în ţară până joi, când e programată întoarcerea în Antalya.

Coşmarul unei nopţi de iarnă

De ce le-a fost frică nu au scăpat! „Sper să ne permită vremea să ne întoarcem în ţară”, spunea Grigoraş după ultimul test, câştigat 1 la 0 cu FK Baku. Ei bine, soarta şi vremea le-a fost potrivnică. Gorjenii au ajuns vineri seara la aeroportul din Istanbul dar nu au putut decola din cauza zăpezii şi poleiului format pe pistă. Compania care trebuia să-i aducă pe panduri în ţară a venit repede cu o soluţie de urgenţă şi i-a cazat la un hotel din metropola turcească. Situaţia s-a rezolvat a doua zi pe seară când avionul pandurilor a putut decola în condiţii normale. Aceştia au ajuns într-un final pe aeroportul Otopeni sâmbătă seara în jurul orei 21, de unde au fost preluaţi de autocarul echipei. Grigoraş le-a dat şi câteva zile libere elevilor săi după stagiul de 12 zile în care pandurii au reuşit două victorii, cu Duisburg şi Baku şi două eşecuri, cu Karlsruhe şi Cottbus.  Pe 2 februarie, pandurii vor reveni în Antalya pentru un al doilea stagiu de pregătire.

Piticul, convocat la naţională

Golul victorios din ultimul amical cu Baku, i-a adus mezinului Roberto Dumitru o convocare neaşteptată la naţionala de tineret a lui Emil Săndoi. Total neaşteptată dacă e să luăm în considerare că Dumitru a fost chemat de pe aeroportul din Istanbul când se pregătea să plece cu restul pandurilor spre casă! Cel mai scund jucător din lotul gorjenilor, doar 1,63m dar şi cel mai mic, la doar 17 ani, a ajuns deja în cantonamentul naţionalei Under 20 de la Belek. „M-am bucurat foarte mult pentru această convocare, orice jucător îşi doreşte acest lucru. Mi-am sunat părinţii şi i-am anunţat că nu voi mai ajunge. Şi ei s-au bucurat foarte mult pentru mine chiar dacă ar fi vrut să mă vadă şi acasă”, a spus Roberto Dumitru. Naţionala de tineret este cantonată la Belek, la hotel Arkadia, şi va mai rămâne în Turcia până la revenirea pandurilor în cel de-al doilea stagiu de pregătire. Practic Dumitru va rămâne până pe 15 februarie în Turcia, atunci fiind programtă revenirea pandurilor din cel de-al doilea stagiu.

Grigoraş are un singur regret

Grigoraş a tras concluziile după stagiul de 12 zile al echipei sale. „A fost un stagiu destul de reuşit. Exceptând acea accidentare nedorită a lui Rusu din meciul cu Duisburg, care, din păcate este foarte serioasă şi îl va ţine departe cel puţin câteva săptămâni, ceea ce este destul de mult, în rest nu am avut probleme. Nu am ce să le reproşez jucătorilor, s-au pregătit bine aici, am avut condiţii de pregătire foarte bune. Să sperăm că în perioada a doua de pregătire să fim mai compleţi şi ca lot şi bineînţeles că atunci vom definitiva şi o formulă de echipă”, a spus antrenorul pentru siteul oficial al clubului.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: