Pandurii caută soluţii pentru atac

Pandurii caută pe ultima sută de metri întăriri pentru compartimentul ofensiv, considerat veriga slabă a echipei în precedentul sezon. Nu numai plecarea lui Piţurcă, ci şi faptul că atacanţii săi nu au „rupt gura târgului” la capitolul goluri înscrise, l-a făcut pe Cârţu să dorească mai mulţi jucători în atac. Un prim experiment a eşuat, brazilianul Abreu plecând la doar câteva zile după ce s-a prezentat la pregătire cu Pandurii, după ce impresarii săi nu au căzut la un acord cu conducerea clubului gorjean. Alte două variante, vehiculate acum în presă dar neconfirmate de conducerea clubului, sunt Alin Liţu de la Steaua şi sârbul Rade Veljovic de la CFR Cluj.

Sorin Cârţu are în acest moment în lot patru atacanţi, dintre care doar doi mai au contract cu Pandurii. Raskovic şi Tilincă sunt jucătorii din ofensivă rămaşi în lot şi care mai au o înţelegere în vigoare cu echipa gorjeană, în timp ce Arrieta şi Stromajer pot să-şi negocieze o prelungire de contract, dar numai în cazul în care Sorin Cârţu decide să apeleze în continuare la serviciile lor. Cel mai sigur de o astfel de prelungire este slovenul Stromajer, care a fost dorit şi iarna trecută de Cârţu, dar nu a putut ajunge la Pandurii pentru că era împrumutat la Vâlcea.

Pandurii nu mai vor să împumute jucători

O variantă pentru completarea lotului, dar care e greu de crezut că ar putea duce la revigorarea atacului, este Alin Liţu de la Steaua. Jucătorul care a evoluat sezonul trecut la Buzău şi nu a marcat nici un gol a fost deja refuzat de Cristiano Bergodi la Steaua şi de cei de la Gaz Metan Mediaş cu care s-a aflat în pregătire. Acum acesta se pregăteşte cu Steaua II şi speră că patronul său, Gigi Becali, va găsi o echipă de primă ligă care să-l ia împrumut sezonul viitor. Şansele lui Liţu de a ajunge la Pandurii sunt însă aproape nule, oficialii clubului precizând că nici nu s-a luat în discuţie o astfel de variantă.

Preşedintele Marin Condescu a explicat de nenumărate ori că nu mai doreşte să aducă jucători sub formă de împrumut. „Nu ne mai interesează jucători oferiţi de alte echipe sub formă de împrumut, pentru că ei pot fi oricând solicitaţi să se întoarcă sau, mai grav, pos să nu confirme şi să fie aduşi degeaba”, explica preşedintele clubului, adăugând că singurele variante pe care le mai acceptă sunt transferurile de jucători liberi de contract.

Liţu a fost refuzat de Steaua şi Gaz Metan Mediaş

Alin Liţu a evoulat ultimele două sezoane la Gloria Buzău, în returul trecut fiind readus la Steaua. Acesta nu a reuşit însă să înscrie pentru Gloria nici un gol în ultimul sezon, deşi a evoluat timp de 13 etape. Cartea sa de vizită în prima ligă numără doar patru reuşite ca atacant pe parcursul celor patru ani în care a evoluat pentru Steaua, Jiul Petroşani şi Gloria Buzău. După încheierea sezonului trecut, Liţu a fost anunţat că e pus pe liber de Bergodi şi a fost trimis să se antreneze cu Steaua II, fiind anunţat să-şi găsească echipă pentru un împrumut.  „Am fost informat de domnul Argăseală că vor să aducă un alt atacant şi că antrenorul Bergodi nu se mai bazează pe serviciile mele. Nu am primit nicio hârtie cu o sumă pentru care pot fi transferat, dar pot pleca sub formă de împrumut şi sunt în discuţii cu două grupări din Liga I. Până luni sau marţi sper să se rezolve problema mea şi să aflu unde voi juca în noul sezon", a precizat recent Liţu, care a fost refuzat elegant şi de Gaz Metan Mediaş cu care a fost în cantonament.

Lițu speră acum să găsească o mai mare înţelegere la Sorin Cârţu pentru a veni la Pandurii: “Am fost o săptămână în cantonament cu Mediaş, dar nu m-am înţeles cu ei. Vreau să vin la Pandurii, dar încă n-am discutat cu domnul preşedinte, dânsul fiind cel care decide. Antrenorul Sorin Cârţu a spus că doreşte să mă aducă la echipă, dar nu dânsul decide dacă voi fi transferat sau nu. Până luni mi-a promis că mă anunţă dacă pot merge în cantonament cu Pandurii”.

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: