Pandurii, din nou lideri în liga 1 !

Pandurii Târgu Jiu trece prin cele mai frumoase clipe de la promovarea în prima ligă. Dacă până mai ieri erau obişnuiţi să se bată la retrogradare şi să fie huliţi de toţi pentru artificiile prin care rămâneau în liga 1, gorjenii formează acum o trupă extrem de respectată şi temută. Pandurii au preluat fotoliul de lider încă din prima etapă şi nu l-au cedat nici după 5 runde.

13 puncte, 14 goluri marcate şi doar 5 primite. Cifrele pandurilor din primele 5 runde sunt impresionante. Doar Steaua lui Reghe reuşeşte să ţină pasul cu trupa lui Grigoraş, cele două echipe fiind acum la egalitate perfectă în fruntea clasamentului.

Grig, cel mai fericit

Cu siguranţă că metamorfoza prin care trec pandurii se datorează în mare măsură lui Grigoraş. Povestea e cunoscută. A preluat echipa de pe ultimul loc şi a dus-o acum până la vârf. Suporterii s-au învăţat cu victoriile, cu jocul spectaculos iar asta nu poate decât să bucure. Pentru Grigoraş seara de luni a fost una cu adevărat specială. Emoţiile i se puteau citi pe faţa antrenorului care a reuşit prima victorie în faţa fostei sale echipe, Oţelul. Şi ce victorie! „O seară bună cu emoţii multe. La un moment dat nu mai speram, la 2-2 deja mă resemnasem într-un fel că iar nu reuşim să învingem Galaţiul. Până la urmă câştigasem un punct, pentru că de când am venit eu la Târgu Jiu nu câştigasem nici un punct cu Oţelul. Dar dorinţa lor şi inspiraţia  de moment ne-au adus aici. Să spunem că a fost o victorie norocoasă pentru că atunci când dai gol prin minutul 92, 93 e o victorie norocoasă”, a spus Grig la final.

Cine-i liderul ?

Victoria pandurilor cu 3-2 a dus la o situaţie inedită. Pandurii şi Steaua sunt la egalitate perfectă, şi de puncte şi de golaveraj aşa că se naşte întrebarea, cine-i liderul? Majoritatea site-urilor de specialitate o trec pe Steaua prima dar asta în mare parte datorat popularităţii echipei din Ghencea. „Steaua este o echipă care îşi permite în fiecare an să transfere cei mai buni jucători din ţară, o echipă foarte puternică, o echipă cu tradiţie, o echipă foarte iubită şi stimată în toată ţara. Dar e greu, e greu să te compari cu Steaua. E bine că ţinem aproape de ei, şi lucrul acesta este foarte important pentru echipa noastră, o echipă foarte tânără, o echipă de provincie care încearcă să ţină piept şi să lupte cu echipele mari”, spune Grigoraş care e surpins şi el de startul foarte bun de sezon al elevilor săi. „Sincer, 13 puncte după cinci etape cred că e mai mult decât ne-am fi aşteptat, nu cu mult  dar e clar că sunt mai multe decât am crezut că putem realiza la un moment dat. Dar trebuie să recunoaştem că le-am câştigat meritat şi acesta e lucrul cel mai important. Să dea Dumnezeu să ne menţinem cât mai la patru puncte de locul al treilea (n.r. au 4 puncte avans de CFR Cluj) dar va fi foarte greu. Dacă jucătorii vor rămâne realişti, vor respecta fotbalul şi se vor respecta pe ei ca fotbalişti sunt convins că o să mai continuăm cu evoluţii bune.”

„Într-adevăr, sunt două capodopere cum nu prea am mai văzut prin Liga 1 de foarte multă vreme. Cred că primul gol e Leonardo da Vinci, iar cel de-al doilea e Michelangelo şi cu asta am spus totul.”                 

Petre Grigoraş, antrenor Pandurii

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: