Pandurii, echipa de juniori din Liga 2

Pandurii Târgu Jiu rămâne echipa din Liga  2 cu  cea mai scăzută medie de vârstă. Pentru că nu a putut transfera jucători în pauza  de iarnă,  antrenorul Călin Cojocaru a promovat mai mulţi tineri de  16-17 ani de la echipele de juniori, aceştia reducând şi mai mult vârsta medie a  lotului,  şi aşa destul de mică.

Dacă  în tur  media de vârstă a echipei din Târgu Jiu era undeva între 19 şi 20 de ani, se pare că în acest retur va fi de 18 ani sau chiar sub. Toţi jucătorii aduşi au sub 18 ani iar unii chiar 16, aceştia adăugându-se unui lot  cu o medie de vârstă de aproape 20  de  ani. Tinereţea  jucătorilor îşi pune însă amprenta pe  lipsa de rezultate de la echipă iar  antrenorul  Călin Cojocaru avertizase încă  din iarnă  că  echipa va pierde  la scor meciurile dacă nu se  pot aduce întăriri. Acum  tehnicianul nu poate decât  să constate că a avut dreptate. „Nu mai trebuie să spun că avem o medie foarte scăzută de vârstă, iar asta se vede pe teren şi în jocul nostru. Dar cum am mai spus copiii au numai de câştigat  din aceste jocuri, acum, la ultimul meci cred că a debutat Leonard Gheorghe, jucător de doar 17 ani. A debutat recent şi Cuţitoiu şi alţii tot  de aceiaşi vârstă, ce să spunem mai mult. Asta este situaţia, trebuie să suferim, le-am spus şi lor că  fără suferinţă nu se poate face nimic, doar cu multă muncă vor reuşi să  crească”, a spus Cojocaru care le  cere elevilor săi să muncească şi mai mult pentru a putea  avea şi rezultate: ”Ca să reuşim să trecem peste aceste jocuri şi să nu mai primim goluri aşa uşor va trebui să muncim mai mult. Am jucat cu o echipă experimentată, cu FC Argeş,  nu îmi convine că am luat patru goluri pentru că am pretenţii de la ei şi aştept în continuare să ne prezentăm mai bine şi să avem un alt joc”.

Înainte de debutul lui Gheorghe, fundaşul de 17 ani  cu care Pandurii a primit tot 4 goluri, la fel ca şi cu experimentatul Ciobanu pe teren la meciurile anterioare,  debutase şi portarul Krupenschi, de  doar 16 ani, cel care a luat de  asemenea  tot  patru goluri,  la fel cum a  primit  la ultimul meci şi portarul, cu ceva vechime  în  lot, Opriţa. 

Pentru a putea creşte  în  joc  şi juniorii din lot dar şi tinerii recent  aduşi la echipă dar care până în vară nu vor putea evolua pentru  Pandurii, antrenorul Călin Cojocaru a stabilit pentru miercuri un joc amical cu Jiul Rovinari, acesta  urmând să  se dispute de  la ora 16:00 pe Stadionul Municipal. 

Vizualizări: 730

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: