Pandurii, în cădere liberă

Gluma se îngroaşă la Pandurii. Chiar şi cu echipa de bază pe teren, gorjenii au fost bătuţi măr de macedonenii de la Shkedija, scor 0 la 3. A fost a treia înfrângere în cinci amicale pentru panduri în Antalya.

Pandurii nu se regăsesc deloc în testele din stagiul din Antalya. Ce-i drept sâmbătă au întâlnit cel mai tare adversar de până acum, campioana Macedoniei, FK Shkendija. Grigoraş n-a mai apelat la improvizaţii, a tratat meciul ca pe unul oficial dar elevii săi tot au pierdut cu 0 la 3.

Pandurii – FK Shkendija      0-3 (0-0)

Pandurii: Mingote – Ungurușan, Viera, Cardoso (Rada, min.75), Vlad – Voiculeț (Grigoraș 30’), Pintilii (Neagu 75’), Nistor – Maxim, Matulevicius, Batin. Antrenor: Petre Grigoraș.

Au marcat: Tamboura (55’ şi 60’), Jovanovski (73’).

Eşec la scor de forfait

Intraţi pe ultima sută de metri cu pregătirea, pandurii au tratat cu toată seriozitatea meciul cu echipa de pe locul 3 din Macedonia, FK Shkendija. Grigoraş a trimis în teren exact 11-le de bază pe care vrea să-l folosească în prima etapă la Braşov şi nu a efectuat decât 3 schimbări pe parcursul jocului, din care una forţată de împrejurări. Voiculeţ s-a luat la harţă cu un macedonean în prima repriză iar ambii au fost eliminaţi de arbitrul turc al partidei. Arbitru care împreună cu asistenţii săi i-au scos din sărite pe gorjeni printr-un penalty neacrodat şi câteva poziţii de ofsaid semnalizate aiurea, după cum susţin aceştia. Campioana Macedoniei din sezonul trecut şi-a ţinut nervii mai bine şi i-a executat pe panduri în doar cinci minute prin Tamboura, autor al unei duble. Jovanovski a dus scorul la unul de neprezentare în minutul 73 semn că pandurii au probleme serioase în apărare. Plecarea lui Chiricheş se resimte din plin iar cuplul nou format, Viera-Cardoso dă multe rateuri. Până la final Grigoraş nu a mai efectuat decât două înlocuiri, introducându-i pe tinerii Rada şi Neagu.

Victorie cu rezervele

Înainte de testul cu Shkendija, pandurii au decis în ultimul moment să joace şi testul anulat iniţial cu moldovenii de la Costuleni. Grigoraş a trimis pe teren o echipă formată aproape numai din tineri iar asta s-a văzut imediat. Vecinii de la est, care ocupă locul 12 în campionatul moldovenesc, au marcat de două ori în primele 20 de minute. Micii panduri au revenit spectaculos în partea a doua şi au înscris de trei ori. Erou a fost Robert Dumitru, „piticul” reuşind o dublă, în minutele 50, din penalty şi 85, din lovitură liberă. Golul victoriei pandurilor a fost reuşit în ultimul minut prin Neagu după o lovitură liberă executată de Rada.

Pandurii: Lazar (Horvat, 46’) - Popete, Tătaru, Rada, Unguru - Cristea, Avramescu, Neagu - Ats Purje, Bucur, Roberto Dumitru.

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: