Pandurii, în finala Cupei Ligii!

Pandurii Târgu Jiu a învins ieri, în deplasare, pe Dinamo Bucureşti, în returul semifinalei Cupei Ligii. 3-1 este scorul din retur pentru Pandurii, care cumulat cu scorul de 2-1 din tur a calificat echipa târgujiană pentru prima dată în finala Cupei Ligii. Finala va fi jucată cu Steaua Bucureşti.

Ambele echipe au început meciul ezitant. Prima ocazie mare a gost a gazdelor, când căpitanul dinamoviştilor a preluat excelent şi a tras pe colţul scurt, după ce l-a evitat pe Cordoş, însă mingea s-a dus în bară, iar apoi a fost reţinută de Gliwa. Cea mai mare ocazie a oaspeţilor a fost în min. 53. Un contraatac rapid al Pandurilor l-a lăsat pe Nicoară în poziţie foarte bună, însă şutul său a fost slab şi a trecut pe lângă poartă.

Primul gol al meciului a fost marcat abia în min. 65, de Pandurii, când  Matulevicius a transformat lovitura de pedeapsă acordată de George Găman, după un fault comis de Fai asupra lui Răduţ. 

Pandurii s-a detaşat pe tabelă în min. 71. Abia intrat pe teren, Pleaşcă a dublat avantajul gorjenilor, înscriind după un contraatac superb al echipei lui Edi Iordănescu. Grozav de la Dinamo a redus din diferenţă în min. 84, cu o execuţie frumoasă din lovitură liberă, scorul devenind 1-2. Finalul de meci a aparţinut pandurilor. Mihai Răduţ a stabilit scorul final, 1-3, printr-un gol marcat după o greşeală uriaşă a dinamovistului Nicolae Grigore.

Antrenorul Edi Iordănescu a spus la final că obiectivul este câştigarea trofeului. „Este prima calificare din istoria clubului, ne bucurăm pentru seara asta, dar obiectivul este câştigarea trofeului”, a spus tehnicianul de la Pandurii, care şi-a felicitat toţi jucătorii.

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: