Pandurii nu are încă obiectiv pentru noul sezon

Pandurii Târgu Jiu va începe noul sezon fără a avea un obiectiv foarte clar. Deşi oficialii au lăsat să se înţeleagă că ar putea ataca promovarea, gorjenii nu au stabilit acest obiectiv şi, cel mai probabil, vor lupta tot pentru salvarea de la retrogradare.

Pentru că lucrurile sunt în continuă schimbare la club şi echipa nu este conturată, iar din punct de vedere financiar nu se întrevede nimic bun, preşedintele Adunării Creditorilor de la Pandurii, Marin Condescu, a precizat că nu există încă un obiectiv clar pentru acest sezon. „Obiectivul echipei nu s-a stabilit încă, pentru că depinde de mai mulţi factori. Avem un nou proces la începutul lunii septembrie. Între timp administratorul Marin Golea a deschis porţile clubului pentru mai multe firme private şi deja au venit foarte multe. Va fi altceva pentru Pandurii, va fi un nou început, dar pentru a putea promova este nevoie de mai mult. Trebuie cel puţin trei cicluri de transferuri şi mai mult timp pentru a forma o echipă competititvă”, a explicat Condescu care a fost conducătorul pandurilor atunci când echipa a devenit vicecapioană a României şi s-a calificat în grupele Europa League. Echipa care atunci a scris istorie pentru Târgu Jiu nu s-a format peste noapte, ci a avut nevoie de trei ani de continuitate pentru a ajunge pe locul doi în ţară.

Şi antrenorul Adrian Bogoi a făcut deseori apel la autorităţi pentru a avea parte de sprijin. „Avem nevoie de sprijin, mai ales de implicarea autorităţilor locale, cum se implică la multe alte echipe, FC Argeş sau Călăraşi se bucură de sprijin local. La noi e şi mai important să fim sprijiniţi pentru că suntem o echipă atipică pentru Liga 2, şi ne pierdem mereu cei mai buni jucători pentru că nu avem un buget. Fiecare echipă îşi măreşte bugetul de la un an la altul şi îşi păstrează nucleul de bază de jucători şi mai completează lotul. Se vede că toate echipele au bugete mai mari de la an la an, de aceea situaţia financiară trebuie urgent remediată pentru că toată lumea fotbalului spune că Liga 2 a devenit foarte puternică”. 

O adresă oficială a clubului Pandurii, transmisă membrilor asociaţi, confirmă faptul că zece firme doresc să se implice financiar la clubul de fotbal. Este vorba de Rutiertrans Adrian SRL, CTM Rânca, Gardena River SRL, Tehnoinstal SRL, Iosif Vacansion Tour SRL, Recofort SRL, Kristal Plus SRL, Turism Parc SRL, Macofil SA și Koncord Trans SRL, firme din Gorj şi nu numai, care vor să devină membri asociați ai clubului.  Dar, pentru a fi primiţi noii asociaţi, trebuie ca fondatorii clubului, Complexul Energetic Oltenia, Consiliul Județan Gorj, Primăria Târgu Jiu și Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia, să-și dea acordul.

Vizualizări: 703

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: