Pandurii, întăriri din toate părţile

Aflaţi la pregătiri în Antalya, pandurii îşi întăresc lotul. Unguruşan a semnat pe un an şi jumătate cu gorjenii care mai testează şi un internaţional estonian cu 35 de meciuri în naţională.

Pandurii sunt în toiul pregătirilor pentru retur iar Grigoraş caută în continuare jucători care să suplinească plecările lui Stromajer, Vranjes sau Băcilă.

Unguruşan e pandur cu acte în regulă

Primul pe lista sosiţilor e Bogdan Unguruşan de la U Cluj. Un transfer pe care Grigoraş nu-l avea iniţial pe listă dar pe care a fost obligat să-l facă după accidentarea destul de serioasă a lui Rusu. De la începutul sezonului, Grigoraş şi-a pierdut ambii fundaşi dreapta, Pleaşcă şi Rusu şi mai rămăsese doar cu veteranul Popete. Unguruşan a făcut deplasarea cu pandurii în Antalya şi a semnat repede un contract pe un an şi jumătate. Ajuns deja la 29 de ani, Unguruşan e văzut de gorjeni drept o soluţie pe termen scurt, Pleaşcă urmând să revină ca titular din sezonul următor. „Este un fotbalist de care avem mare nevoie, mai ales că Pleaşcă şi Rusu sunt accidentaţi. Eu l-am văzut şi când a jucat împotriva noastră şi l-am urmărit în alte partide. Are calitate!”, spune Grigoraş despre jucătorul care a jucat 10 meciuri în tur pentru U Cluj. „Sperăm că am făcut o achiziţie bună pentru că Unguruşan e un jucător experimentat care are multe prezenţe pe prima scenă a fotbalului şi care sper să ne ajute la îndeplinirea obiectivului”, adaugă şi preşedintele Pârvulescu. Transferul lui Unguruşan i-a costat pe panduri 20 de mii de euro.

Au sosit balticii

Grigoraş nu se mulţumeşte însă doar cu Unguruşan şi mai vrea câţiva jucători pentru posturile deficitare. Unul din ei a sosit deja în Antalya pentru a da probe. E vorba de estonianul Ats Purje, un mijlocaş dreapta de 26 de ani care a strâns până acum 35 de selecţii şi 4 goluri în echipa naţională. Purje a pus umărul la parcursul de senzaţie al Estoniei în ultimele preliminarii, în care Estonia a fost eliminată abia în baraj de Irlanda. Cu toate astea, estonianul nu are un CV bogat. A jucat în ţara natală pentru Levadia Talinn , în Finlanda pentru Inter Turku dar şi în Cipru pentru două echipe mici. Vine de la Etnikos Achna, pentru care a jucat doar 6 meciuri şi a reuşit un singur gol în tur. „Vine pentru 3-4 meciuri amicale, o să ne decidem apoi dacă rămâne sau nu”, a comentat preşedintele Pârvulescu. Odată cu Purje, a sosit în Antalya şi Deyvidas Matulevicius. Atacantul lituanian testat de Grigoraş şi în primul stagiu în Antalya, a fost învoit câteva zile pentru a-şi revedea familia dar acum s-a întors la pregătiri. Matulevicius, golgeterul campionatului din Lituania, a impresionat în primul stagiu şi e de aşteptat ca Grigoraş să-l oprească în lot.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: