Pandurii, invitaţi să joace pe stadionul din Târgu Jiu

"Pandurii trebuie să joace pe stadionul de la Târgu Jiu", spune chiar primarul Târgu Jiului, invitând clubul la discuţii cu Primăria Târgu Jiu pentru a semna un nou contract de folosinţă pentru stadion. Primarul Marcel Romanescu s-a arătat dispus să pună la dispoziţie terenul de joc echipei Pandurii pentru suma de un leu, dar nu a primit încă un răspuns de la oficialii echipei locale, care se lasă acum rugaţi să joace pe stadion.

Primarul Marcel Romanescu nu pierde nici o ocazie să invite oficialii de la Pandurii la discuţii pe tema Stadionului Municipal. Edilul a reafirmat în week-end că îi așteaptă pe reprezentanții echipei de fotbal locale la o discuţie pe tema disputării meciurilor echipei Pandurii pe noua arenă, reamintind că stadionul aparţine municipalităţii, aspect cu care Pandurii Târgu Jiu a fost de fapt mereu de acord şi care este prevăzut şi de contractul de comodat. „Am spus-o de nenumărate ori: Pandurii trebuie să joace pe stadionul de la Târgu Jiu. Eu sunt deschis la discuții și aștept reprezentanții clubului. Sunt convins că putem ajunge la o înțelegere. Nu trebuie să uităm, însă, că stadionul aparține Municipiului Târgu Jiu, cetățenilor acestui oraș, iar mulți dintre copiii noștri au nevoie de un club unde să poată juca fotbal”, a spus primarul pe pagina personală de facebook, referindu-se probabil la sutele de copii şi juniori legitimaţi la clubul Pandurii, aceştia fiind cei care l-au senibilizat să ofere gratis stadionul echipei de fotbal a oraşului Târgu Jiu, care anul viitor va sărbătorii 60 de ani de existenţă.

De cealaltă parte, cei de la Pandurii spun că nu sunt probleme şi că vor juca pe stadionul care s-a construit datorită performanţelor echipei. Mai mult, terenul de joc, folosit oarecum abuziv de primărie la anumite evenimente şi meciuri, pentru că este încă parte a contractului de comodat semnat cu Pandurii şi neajuns la termenul final, este construit de la zero pe banii clubului Pandurii, iar aceştia nu au fost deloc puţini. Teoretic, primăria ar avea nevoie de acordul celor de la Pandurii, pentru orice acţiune care implică terenul de joc, dar practic lucrurile nu au stat deloc în acest fel.

Conform spuselor celui care conducea clubul în perioada în care s-a construit terenul de joc de pe stadion, fostul preşedinte Marin Condescu, acesta ar valora câteva milioane bune de euro. Bani pe care Pandurii nu i-au amortizat pentru că au mai jucat pe teren, după ce l-au amenajat, doar două sezoane. Prin urmare oficialii clubului au cerut, în instanță, prelungirea contractului de comodat cu cei cinci ani, cât au durat lucrările de reabilitare a stadionului. Şi, se pare că au fost chiar generoşi, pentru că, incluzând şi perioada în care s-a modernizat suprafaţa de joc, când Pandurii a jucat la Severin, ar rezulta de fapt şase ani şi jumătate în care echipa de fotbal nu a beneficiat de baza sportivă, din cei 15 ani ai contractului de comodat nefinalizat.  

Noul termen acordat de instanţă clubului Pandurii, pentru a-şi prezenta doleanţele cu privire la contractul de comodat pentru stadion, este de 30 iunie, termen la care Pandurii trebuie să prezinte şi cuantumul despăgubirilor solicitate Primăriei Târgu Jiu.

Galerie foto


Vizualizări: 1,011

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: