Pandurii, la prima victorie în amicale

După 4 remize consecutive, pandurii lui Pustai au obţinut prima victorie din amicalele din 2013. Gorjenii s-au impus cu 2 la 1 în faţa „lanternei roşii” din Danemarca, Brondby. A doua zi, echipa formată din rezerve a remizat cu divizionara secundă, ACS Buftea, scor 1-1.

Pandurii Târgu Jiu – Brondby IF (locul 12 Danemarca)   2-1 (1-0)
Au marcat: Voiculeț (min. 37), Lemnaru (min. 80) / Akpoveta (min. 49)

Pandurii: Mingote – Ungurușan, Viera, Paraskevas, Vlad – Voiculeţ, Nistor, Anton – Predescu, Răduț – Popin. Antrenor:   Cristi Pustai.
Au mai jucat: Rada, Cristea, Lemnaru, Grigoraș și Pleașcă.

Victorie cu trupa lui Rommedhal

După remizele cu Volga Novgorod, Horizont Turnovo, FK Zeta Golubovci şi Jiangsu, pandurii au câştigat primul amical din 2013. Trupa lui Pustai s-a impus greu cu scorul de 2-1 în faţa ultimei clasate din Danemarca, Brondby. La danezi a jucat şi fostul internaţional Dennis Rommedhal, pe care românii îl ştiu prea bine din păcate, după acel 2-5 din preliminariile EURO 2004. Pustai a trimis pe teren un prim 11 care va fi folosit cel mai probabil şi în primul meci din retur, de la Piatra Neamţ. Sunt 4 noutăţi faţă de echipa care încheia anul cu Grigoraş. Cipriotul Paraskevas intră titular în centrul apărării în locul lui Mamele, Anton e noul închizător de meserie, un alt fost bistriţean, Predescu e şi el titular în bandă în timp ce sârbul Popin pare să fie preferat lui Lemnaru sau Matulevicius în atac. Scorul a fost deschis de acelaşi om care marcase unicul gol din primele 4 amicale, Voiculeţ. Gorjenii au fost egalaţi imediat după pauză, dar au evitat o nouă remiză graţie lui Lemnaru. Golgeterul din sezonul trecut a marcat în minutul 80 şi i-a adus lui Pustai gustul victoriei pentru prima oară de la sosirea la Pandurii.

Pandurii Tg-Jiu – ACS Buftea      1-1

Au marcat: Piţian / Pleaşcă (autogol)

Pandurii: Lazar – Pleașcă, Rusu, Rada, Buleică – Băcilă, Pițian, Alaverdashvili – Grigoraș, Matulevicius, Lemnaru.

Au mai jucat: Horvat, Cocină și Ibeh.

Pustai a împărţit lotul în două iar a doua zi a trimis o echipă diferită pe teren la meciul cu echipa de liga secundă, Buftea. Gorjenii au revenit la „vechile” obiceiuri şi au remizat cu Buftea, scor 1-1. Buftea a deschis scorul prin autogolul lui Pleaşcă din minutul 10 iar gorjenii au egalat prin juniorul Piţian în minutul 21 după o lovitură liberă. Nicoară nu a fost folosit de Pustai în ultimele două amicale, dar mijlocaşul adus de la CFR Cluj va reveni rapid la antrenamente după o uşoară accidentare. Mamele şi Karim nu au efectuat al doilea stagiu din Antalya. Primul e în recuperare după o accidentare la tendon în timp ce francezul e obligat la repaus după operaţia de apendicită suferită la finele primului stagiu turcesc. Amicalul cu Buftea a fost ultimul pentru panduri înaintea meciului de la Piatra Neamţ. Voiculeţ şi compania vor rămâne în Antalya până miercuri atunci când e programată revenirea în ţară şi drumul direct spre Piatra Neamţ. Meciul de sub Pietricica se joacă sâmbăta viitoare.

Rezultate amicale Pandurii:

1-1           cu Volga Novgorod (locul 13, Rusia) – gol Voiculeţ

0-0           cu Horizont Turnovo (locul 2, Macedonia)

0-0           cu FK Zeta Golubovci (locul 10, Muntenegru)

0-0           cu Jiangsu (locul 2, China)

2-1    cu Brondby (locul 12, Danemarca) – goluri Voiculeţ şi Lemnaru

1-1           cu Buftea (liga a doua, România) – gol Piţian

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: