Pandurii mai ştiu să şi câştige !

După un start mizerabil de retur, pandurii lui Grigoraş au obţinut prima victorie din 2012 pe terenul celor de la Mioveni. Gorjenii n-au strălucit ca în meciul cu Dinamo sau la Cluj dar au jucat economicos, la rezultat. A ieşit un simplu 2-0 care îi menţine pe panduri în prima jumătate a clasamentului.

CS Mioveni – Pandurii Târgu Jiu 0-2 (0-1) Stadion „Mioveni”, spectatori: 900

Au marcat: Batin (min. 16), Viera (<-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />53’)

CS Mioveni: Cobrea – I. Voicu (30’ Crăciun), Stoica, Ad. Iordache, Baicu – Enache, Ispir, Năstăsie, Mandea (28’ Cl. Ionescu), Zuluf (59’ Coșereanu) – Ayza. Antrenor: Marian Pană.

Pandurii: Mingote – Ungurușan, Viera, Rada, C. Cristea – Voiculeț (86’ Neagu), Pintilii, Nistor – Maxim (54’ Grigoraș), Batin (80’ Lemnaru), Ibeh. Antrenor: Petre Grigoraș.

Cartonașe galbene: I. Voicu (22’), Cl. Ionescu (45’) / Viera (9’), Batin (44’), Pintilii (74’), C. Cristea (78’).

Arbitri: Iulian Dima – Vasile Marinescu, Cristian Nica.

Demult aşteptau victoria

Pandurii s-au prezentat la Mioveni flămânzi de victorie. N-o mai obţinuseră de la 5-2 cu Chiajna din 12 decembrie iar presiunea începea să se simtă. Noroc că adversarul de vineri era cea mai slabă echipă din liga 1. Mioveniul spera să profite de slăbiciunile pandurilor dar au căzut în capcana propriilor slăbiciuni. După două meciuri mai puţin reuşite, nigerianul Ibeh a strălucit la Mioveni. L-a driblat ca în curtea şcolii pe Voicu şi i-a centrat perfect lui Batin. Vârful împrumtat de la CFR Cluj n-a mai iertat cu toată poarta goală în faţă. Pandurii puteau dubla avantajul 3 minute mai târziu dar centralul Dima a închis ochii la un fault evident în careu al lui Cobrea asupra aceluiaşi Batin. Un fel de justiţie având în vedere că Batin plecase din ofsaid. Pană a intrat în disperare de cauză şi s-a grăbit să facă două înlocuiri încă din minutul 30! Tot Pandurii a ratat însă prin Ibeh care a reluat ca capul peste. Prima ocazie a argeşenilor a venit abia în minutul 43 după o ezitare a lui Rada care a revenit însă şi a blocat şutul lui Ayza. Trupa lui Grigoraş a rezolvat meciul imediat după pauză în urma reuşitei lui Viera, ivorianul marcând pentru a doua oară în 3 etape după golul cu Dinamo. Până la final câteva mici ocazii de fiecare parte dar oaspeţii au ştiut să ţină de scor. Pandurii au arătat o faţă mai puţin cunoscută la Mioveni. Au lăsat fotbalul spectacol deoparte şi au jucat mai mult la rezultat. Tactică ce s-a dovedit câştigătoare şi, poate. aplicabilă şi în următoarele meciuri.

Au moral pentru Steaua

Cu 35 de puncte, pandurii răsuflă uşuraţi  după ce au oprit seria neagră. Grigoraş şi ai săi sunt gata de duelul următor cu Steaua care a pierdut un tempo în lupta la titlu după eşecul de la Tg Mureş. „Jocul nostru n-a fost strălucit, însă am evoluat economicos şi am reuşit să învingem după mult timp.Acum avem moral pentru Steaua. Ea vine cu orgoliul rănit, ne va aştepta un meci foarte greu cu o echipă foarte bună. Sperăm să-i facem faţă, avînd în vedere că jucăm pe propriul teren”, a spus Grigoraş la final. „Vom juca fără emoţii cu Steaua, ne-am revenit. Domnul Grigoraş ne-a spus în vestiar că a fost mai bucuros acum decît după victoria cu Steaua din tur.  Eu consider că în acest moment doar CFR şi Dinamo se bat la titlu”, zice şi căpitanul Pintilii care exclude astfel Steaua din ecuaţia pentru titlu.

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: