Pandurii merg fără teamă la Vaslui

Pandurii merg fara frica duminica la Vaslui. Desi sunt in fata uneia din cele mai grele deplasari ale sezonului, oamenii lui Grigoras sunt convinsi ca se pot intoarce neinvinsi din Moldova. Cu atat mai mult cu cat Adailtion si Papp sunt suspendati iar vasluienii sunt cu gandul mai mult la meciul decisiv din Europa League cu Lazio.

FC Vaslui –Pandurii, Stadionul Municipal din Vaslui, duminică ora 16, în direct pe DigiSport.

FC Vaslui: Cerniauskas – Milanov, Farkas, Gladstone, Hugo Luz – Pavlovic, Zmeu – Gheorghiu, Milislavjevic, Sânmărtean - Wesley. Antrenor: Viorel Hizo.

Pandurii: Mingote – Rusu, Viera, Chiricheș, Cardoso – Voiculeț, Pintilii, Nistor – Vranjes, Lemnaru, Cristea. Antrenor: Petre Grigoraș.

Absenți: Papp, Adailton (suspendați), Bello (accidentat) / Băcilă, Pleașcă (accidentați), Stromajer (suspendat).

Pentru a evita un drum obositor de 10 ore direct până la Vaslui, pandurii vor ajunge acolo după un popas de 3 zile la Slănic Moldova. Chiar şi aşa meciul ce la Vaslui se anunță unul infernal pentru elevii lui Grigoraş.

Nu se tem de Vaslui

Moldovenii lui Porumboiu și Hizo sunt greu de ucis pe teren propriu. Grigoraş s-a duelat de două ori cu vasluienii de când a sosit la Pandurii. De fiecare dată a pierdut însă, 1 la 3 în Moldova şi 0 la 1 la Severin în primăvară. Acum a sosit momentul revanşei. ”Teoretic la Vaslui e o deplasare foarte grea pentru noi. Rămâne de văzut cât de grea va fi, depinde doar de noi. Suntem încrezători, mergem să câştigăm, acesta este obiectivul nostru la fiecare meci. Lotul lor este unul numeros şi valoric în acelaşi timp dar pe noi ne interesează mai puţin lotul lor şi valorile lor, pe noi ne interesează să ne facem noi jocul şi să jucăm fotbal”, spune Alex Grigoraș, care ar putea fi titularizat din nou de tatăl său. ”E cea mai grea deplasare pentru noi, pentru că e cea mai lungă. Pot să spun că şi din alt punct de vedere este una dintre cele mai dificile deplasări. Nici nu mai există meciuri uşoare în Liga I iar Vasluiul e o echipă bună şi cu atât mai mult e mai greu acest meci. Avem şanse să câştigăm acolo dacă facem jocul nostru. Vom încerca să luăm punct sau puncte de acolo”, spune și portarul Mingote.  Acesta speră să închidă poarta în faţa super jucătorilor de la Vaslui, Sânmărtean sau Wesley. Portarul pandurilor avea un record de 400 de minute fără gol primit, record stricat însă de reuşita norocoasă a lui Iorga din meciul cu Oţelul. ”Îmi pare rău că am luat gol cu Oţelul după o perioadă mai lungă în care nu am primit gol. Dar asta a fost, acum ne gândim la meciul de la Vaslui şi vrem să încercăm să ne întoarcem fără gol”, încheie portughezul gorjenilor.

Absenţe grele şi la unii şi la alţii

Ambele echipe se confruntă cu probleme de lot. Moldovenii nu-i pot folosi pe fundașul de națională Paul Papp dar și pe Adailton sau Yero Bello. Pandurii nu îi au la dispoziție pe Pleașcă și Băcilă, accidentați de lungă durată dar și pe suspendatul Stromajer. Locul slovenului va fi luat de Cristea sau Brata în timp ce pe locul lui Pleașcă va intra mai mult ca sigur Rusu. ”Având în vedere că avem jucători accidentaţi, partea dreaptă e cam nasoală, sper să facem un joc bun şi să nu pierdem. Vasluiul are o echipă bună şi cred că nu am mai bătut demult acolo. Dar vom încerca să jucăm şi sper să-i prindem un pic deconcentraţi. Eu sincer sunt mai mult cu gândul la meciul cu Rapid și la cele care vor urma.  Şi de la noi lipsesc Băcilă, Stromajer şi Pleaşcă şi sunt deja cam mulţi”, spune un pic pesimist Voiculeț. ”Din nefericire avem aceste accidentări în lot dar ştim că asta e viaţa şi că sunt lucruri care se pot întâmpla şi din păcate s-a întâmplat şi la noi. Sper ca ei să revină cât mai repede posibil pe teren”, adaugă și Mingote. ”Sperăm la un rezultat pozitiv. Vaslui nu are nevoie de prezentare, chiar dacă nu au obţinut rezultate favorabile acasă au reuşit meciuri bune. Au jucători care îşi confirmă salariile. Nu ne e teamă, nu ne-a fost teamă de nimeni. Nici la Steaua nu câştigasem niciodată şi am reuşit să câştigăm. Sunt convins, şi după câte i-am văzut pe jucători au determinare, sunt concentraţi şi sunt sigur că duminică vor juca bine”, adaugă și secundul Dinu.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: