Pandurii n-au scăpat de ce le are frică: fazele fixe şi Stancu

Pandurii n-au reuşit nici de această dată surpriza şi au plecat tot fără puncte din Ghencea, rămânând fără victorie pe terenul steliştilor. Cu toate că evoluţia echipei nu a fost atât de ştearsă ca cele din meciurile cu echipe mai slabe din campionat, atacul a rămas din nou dator. Steaua nu s-a văzut prea bine în prima repriză în care Pandurii au contat mai mult în joc iar în partea a doua a jocului a profitat de sclipirile lui Bogdan Stancu care l-a executat de două ori pe portarul Marius Popa.

Pandurii au încercat să ţină cât mai departe de poarta lui Popa atacurile steliste şi au şi reuşit punând chiar în pericol poarta lui Tătăruşanu prin şuturile lui Grecu şi Adrian Iordache. Voiculeţ şi-a încercat şi el şutul de la distanţă, la fel ca şi Iordache dar fără nici un rezultat pe tabelă. Pandurii au intrat optimişti la cabine sperând să poată măcar păstra acel rezultat dar au ieşit parcă mai speriaţi deşi atmosfera din Ghencea nu a fost incendiară ca la alte partide, numărul spectatorilor fiind destul de mic. Stancu a început o serie de ratări la poarta lui Popa anunţând parcă deznodământul acestei partide. La puţine minute de la reluare atacantul Stelei a profitat de greşeala lui Grecu şi a deschis scorul după o lovitură de colţ. În minutul 68 acelaşi Stancu îl păcăleşte pe Popa şi trimite balonul în poartă stabilind scorul final.

Dacă n-ar fi fost Stancu pe teren…

La final Petre Grigoraş nu a mai putut decât să recunoască meritul celor de la Steaua în această victorie şi faptul că Pandurii le-au făcut cadou gazdelor primul gol care a schimbat practic soarta partidei: „Este o victorie meritată a Stelei. Din păcate nu am putut să ţinem ritmul pe tot parcursul partidei şi am luat un prim gol, mai mult cadou pe care l-am făcut la acea nefericită pasă a lui Grecu care s-a transformat în gol. Un jucător ca Stancu atât a aşteptat, e un jucător fantastic. De ce mi-a fost frică la aceste meci, de fazele fixe şi de Bogdan Stancu şi n-am scăpat. Din păcate n-am putut să-i blocăm astăzi. Asta a fost, e o victorie meritată”. Grigoraş consideră că meciul se putea încheia la egalitate dacă elevii săi ar fi fost mai atenţi şi dacă Stancu nu era pe teren: „Noi am luat gol dintr-o fază pornind de la o pasă a noastră la Bogdan Stancu şi bineînţeles că a fost o simplă formalitate pentru un jucător şi valoros şi speculant  ca el, poate reuşeam un rezultat de egalitate dacă nu era el pe teren. Cred că mai mult de atât nu am fi reuşit. Dar acesta este fotbalul, se joacă pe goluri şi nu pe ocazii de gol”.

Grigoraş crede că le-a lipsit curajul

Tehnicianul pandurilor le cerea jucătorilor săi să abordeze jocul cu mult curaj şi dăruire. Dacă dăruire s-a văzut la majoritatea jucătorilor, curajul le-a lipsit unora care au fost probabil timoraţi de numele adversarului. „Curajul nu cred că ne-a lipsit”, a spus Grigoraş lăsând să se înţeleagă că posibilităţile lotului său nu sunt cele mai bune: „Am încercat dar astea sunt posibilităţile momentan. Acesta e lotul pe care îl avem la dispoziţie şi acestea sunt posibilităţile de exprimare. Sper să facem şi jocuri mai bune şi să câştigăm puncte”. Tehnicianul a recunoscut faptul că Pandurii întâlnit şi o echipă puternică cu un lot valoros dar astfel de jocuri vor mai urma, unul fiind programat chiar etapa viitoare, cu Rapid. Chiar dacă au pierdut acest meci, Grigoraş a apreciat că un punct era totuşi bun pentru moral: „Campionatul nu se termină cu aceste două jocuri şi nu am făcut noi planuri înainte că vom lua puncte aici. Nu am stabilit punctajul şi am spus că luăm trei puncte la Steaua şi trei de la Rapid şi restul le dăm la ceilalţi. Să fim serioşi, dacă reuşeam un rezultat bun în Ghencea şi luam un punct era ca un fel de bonus dar era un punct foarte mare mai ales pentru moralul echipei”.

Vizualizări: 110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: