Pandurii nu au intrat în obiectiv

Pandurii a pierdut la limită meciul cu FC Vaslui, în condiţiile în care pe teren a fost trimisă echipa a doua, Sorin Cârţu alegând să menajeze cea mai mare parte a titularilor. Vasluienii au dominat partida şi au avut mai multe ocazii de a înscrie, inclusiv prin marcatorul singurului gol Mike Temwanjera, în contul pandurilor fiind doar două mari ocazii de poartă care i-au avut în prim plan pe Tilincă şi Păcurar. În absenţa antrenorului Sorin Cârţu, rămas la Târgu Jiu să pregătească titularii menajaţi la acest meci, pe banca echipei s-au aflat cei doi secunzi, Mircea Irimescu şi Florin Bejinaru.

Gorjenii n-au reuşit să intre în obiectiv, deşi ar fi avut aceastăocazie chiar după meciul de la Vaslui, amânând probabil cu câteva zile mult aşteptata clasare pe locul zece.  Nemaiavând acum grija retrogradării, Pandurii a mers la Vaslui fără cei mai buni jucători din lot, Piţurcă, Stângă, Raskovic, Stancu, Hidişan, Rusu, Vasilache, Martinovic şi Ghindeanu fiind cei care s-au antrenat la Târgu Jiu sub comanda lui Sorin Cârţu. În absenţa lor, Luţu şi Andelkovic au debutat practic ca titulari la Pandurii în acest sezon, primul având ocazia să mai joace din primul minut doar în Cupa României cu CFR Cluj. Alături de cei doi în formula de start şi-au mai găcit locul mai experimentaţii Chibulcutean şi Cardoso, primul fiind integralist în acest retur, iar Cardoso evoluând ca fundaş central de această dată. Păcurar a revenit şi el în primul unsprezece, evoluând alături de Murgan la mijlocul terenului. Din păcate, deşi au fost mulţi jucători care puteau face diferenţa la Vaslui, jocul pandurilor a avut de suferit, mai ales din lipsa de omogenitate a celor aflaţi pe teren, ei neavând ocazia să joace până acum împreună decât foarte rar. Chiar dacă spectacolul şi golurile au lipsit de pe teren, fazele de poartă au fost totuşi prezente, în număr mai redus, şi de partea celor de la Pandurii, Tilincă ratând o mare ocazie de egalare, la fel ca şi Păcurar care a executat bine o lovitură liberă.

Mult mai motivaţi de participarea în Cupa UEFA, vasluienii au ţinut de rezulatat şi au reuşit să păstreze tabela neschimbată până la  final, Temwanjera ratând însă şi alte ocazii de a mări avantajul echipei sale. Pandurii au ratat ocazia de a se mai apropia de obiectivul de a se clasa pe primele zece locuri, având însă o nouă ocazie la meciul de sâmbătă cu Poli Iaşi de pe teren propriu.

Secundul pandurilor, Florin Bejinariu, a apreciat la conferinţa de presă care a urmat jocului că meciul cu Vasluiul a avut două reprize diferite, iar cea de a doua a aparţinut elevilor săi: "Prima repriză a aparţinut Vasluiului. N-am reuşit să facem marcaj bun la lovitura liberă şi am primit gol. În partea a doua, am avut mai multă iniţiativă, însă s-au văzut carenţele din jocul nostru. Unii jucători au acuzat starea de oboseală, pentru că am jucat foarte multe meciuri într-un timp scurt. Până la urmă, ne-a bătut Vasluiul, o echipă care încă mai are şanse la Europa League”.

Echipa a mers imediat după jocul cu FC Vaslui la Bucureşti, unde a fost cazată peste noapte, jucătorii ajungând ieri la Târgu Jiu şi intrând imediat în cantonament pentru meciul de sâmbătă. Aseară a fost programat primul antrenament cu întreg lotul, jucătorii care au evoluat la Vaslui făcând doar o recuperare după efort.

Vizualizări: 91

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: