Pandurii nu mai primesc bani de la Consiliul Judeţean

Consiliul Judeţean Gorj nu va mai finanţa echipa Pandurii Târgu Jiu din viitorul sezon fotbalistic. Preşedintele Ion Călinoiu afirmă că instituţia pe care o conduce nu îşi mai permite să susţină financiar echipa de fotbal, constrângerile bugetare obligându-l să ia o astfel de decizie. Marin Condescu afirmă că pierderea nu e deloc mare şi nu îşi face probleme.
 Ion Călinoiu a fost cel care a dat ieri vestea tăierii finanţării pentru Pandurii. "Bugetul a fost redus cu cel puţin 15% şi, în plus, anul acesta a fost aprobat extrem de târziu. Suntem membri fondatori în Asociaţia Fotbal Club Pandurii Târgu Jiu, dar nu am semnat pentru finanţarea pe sezonul 2009/2010 pentru că bugetul pe care îl avem la dispoziţie ne asigură strict sumele pentru funcţionarea administraţiei locale", a menţionat Călinoiu.
 Preşedintele clubului Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu a precizat că suma de 500.000 de lei cu care a contribuit până acum Consiliul Judeţean Gorj în bugetul clubului era oricum foarte mică. "Banii care nu ne mai vin de la Consiliul Judeţean reprezintă jumătate din salariile nete pe care trebuie să le dăm într-o lună fotbaliştilor, adică nu e cine ştie ce. Nu e mare pagubă pentru club, iar eu sper ca echipa să aibă în continuare rezultate astfel încât şi consilierii judeţeni să aibă motive de a se mândri cu singurul club reprezentativ din judeţ", a menţionat Condescu.

 Banii se recuperează, consilierii tot plătesc, din buzunar

 Preşedintele de la Pandurii spune că a găsit deja o modalitate de a recupera banii pe care Consiliul Judeţean nu-i mai alocă pentru fotbal. Condescu declară că niciun consilier judeţean nu va mai beneficia de gratuităţi la intrarea pe stadion, aşa cum se întâmpla până acum. "Am închiriat unei firme private o lojă cu 10 locuri pentru 150.000 de lei pentru tot campionatul. Imaginaţi-vă că pentru Consiliul Judeţean erau rezervate 40 de locuri, adică patru astfel de loje pe care dacă anul viitor le dăm la acelaşi preţ, nu la unul mai mare, putem obţine fonduri mai mari chiar decât contribuţia de până acum a Consiliului la Club", mai spune Condescu. În urma deciziei de a sista finanţarea echipei de fotbal, Consiliul Judeţean pierde şi posturile pe care le avea în Consiliul de Administraţie şi în Adunarea Generală a Acţionarilor, posturi care nu sunt remunerate în niciun fel.
 Pandurii Târgu Jiu este finanţat în continuare de Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, Complexurile Energetice Turceni şi Rovinari, precum şi de societatea comercială Artego SA şi de Consiliul Local Târgu Jiu, ultima unitate alocând 1,2 milioane lei de la bugetul local pentru clubul de fotbal. De asemenea, Pandurii are contracte de sponsorizare de circa 2 milioane de dolari cu firmele Energy Holding şi Riviera Grup, bugetul total al clubului fiind pentru actualul sezon fotbalistic de 5 milioane de euro, conform lui Condescu.


Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: