Pandurii, răsplătiţi cu mulţumiri după victoria cu Botoşani

Pentru o seară, cel puțin, jucătorii lui Petre Grigoraș au uitat de necazurile financiare pe care le traversează echipa și s-au bucurat de victoria cu 2-1 obținută în fața celor de la FC Botoșani. Golurile marcate de Herea, din penalti, și Țucudean, au făcut ca Pandurii să rămână în zona de play-off, deși partida de sâmbătă seara de la Drobeta Turnu Severin a stat sub semnul incertitudinii.

Clubul a reușit să găsească resursele financiare minime pentru a plăti vineri firma de pază pentru o parte din serviciile prestate până acum, meciul fiind aproape de a se desfășura fără spectatori. Nu că în tribune ar fi venit multă lume, dar, în lipsa agenților de pază, porțile ar fi rămas închise până la partida de luni seară pe care Craiova o dispută pe același stadion contra celor de la Dinamo.

Echipa merită susţinută
Jucătorii gorjeni speră ca victoria de sâmbătă seara să îi fi convins pe cei care sunt responsabili cu soarta Pandurilor că echipa merită să existe în continuare. Căpitanul Lucian Sănmărtean a ținut să își felicite colegii pentru prestația de pe gazon, chiar dacă Țucudean a ratat cât pentru trei meciuri, Botoșaniul fiind toamna aceasta o echipă greu de învins în meciurile din campionat. „Singurul lucru important pentru noi a fost jocul bun, putea fi scorul și mai mare. E o victorie de moral pentru noi. Băieții au înțeles exact mesajul clubului. Noi trecem printr-o perioadă destul de delicată, dar cred că azi am făcut un joc bun și felicit băieții pentru acest lucru. Mi-aș dori să tratăm fiecare meci ca pe acesta, cu același număr de ocazii și cu mai multe reușite. Botoșaniul e revelația campionatului, cu un atac foarte bun, e o echipă bine pusă la punct, dar azi ne-am depășit și merită felicitați toți băieții pentru că noi ne-am depășit. Respect acest grup pentru că nu e ușor să te motivezi să câștigi fiecare meci”, a spus Sănmărtean.
Și Ovidiu Herea, unul dintre marcatorii de sâmbătă, a vorbit la finalul partidei despre așteptările pe care le au jucătorii în plan financiar. Neplătiți de la începutul campionatului, pandurii continuă să câștige puncte în clasament, dar nimeni nu știe cât mai poate dura situația, următorul meci fiind cu Dinamo. „Important pentru noi e să se rezolve aceste probleme, chiar dacă s-a intrat în insolvență, să ne recuperăm banii și să nu se mai acumuleze datorii, adică să fim plătiți la zi. Îmi doresc să facem în continuare meciuri bune și sperăm ca la sfârșitul campionatului să fim în play-off și la o distanță cât mai mică de primul loc. O să mergem la Dinamo pentru un meci la fel de bun ca cel din seara aceasta și sperăm să îl câștigăm. Nu putem să spunem că nu ne afectează problemele de la club, dar a trebuit să ne antrenăm, să ne concentrăm pe meci. Pe noi ne interesează să fim plătiți la timp și să recuperăm ce avem de luat. Ni s-a promis că se vor rezolva problemele, că insolvența a fost singura soluție pentru a reeșalona datoriile, sperăm ca de acum încolo să fim plătiți la zi”, spune Herea.

Răducan: Căutăm soluţii
La finalul partidei și președintele Narcis Răducan a ținut să îi felicite pe jucători pentru victoria obținută. „În seara asta ne bucurăm pentru că am câștigat. E un moment important al clubului pentru că am întâlnit și o contracandidată importantă la play-off. Tot respectul pentru toți cei care au intrat în teren, pentru Petre Grigoraș, a pregătit foarte bine partida împotriva unui adversar incomod. Indiferent de ce probleme avem băieții arată fotbal în continuare, fapt pentru care merită tot respectul. Important este că ne-am câștigat punctele. Avem o echipă bună, avem un antrenor foarte bun și nu avem bani. Ne descurcăm cu greutate, trebuie să recunosc. Avem mari probleme în a organiza meciurile, dar până acum ne-am descurcat. Crede că demonstrăm săptămână de săptămână că formăm o echipă frumoasă a campionatului, suntem în zona play-off. Încercăm orice soluție pentru a ieși din impas. Sper să fie o strategie coerentă după această insolvență pentru că nu se poate rezista la nesfârșit așa”, susține Răducan.

Vizualizări: 551

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: