Pandurii şi Dinamo, în luptă cu tradiţia

Un meci de totul sau nimic! Aşa se anunţă duelul dintre Pandurii şi Dinamo. Ambele echipe caută să rupă o tradiţie negativă. Dinamoviştii n-au mai bătut la Tg Jiu din 2007 în timp ce gorjenii nu i-au învins niciodată pe teren propriu pe câini.

Pandurii – Dinamo, Stadionul Municipal din Tg Jiu, sâmbătă ora 20.30, în direct pe Antena 1.

Pandurii: Mingote – Unguruşan, Viera, Cardoso, Vlad – Voiculeţ, Pintilii, Nistor – Maxim, Batin, Ibeh. Antrenor: Petre Grigoraş.

Dinamo: Bălgrădean – Scarlatache, Moţi, Grigore, Luchin – Rus, Kone, C. Munteanu, Alexe – Dănciulescu, M. Niculae. Antrenor: Liviu Ciobotariu.

Preţ bilete: 10 lei – peluze, 15 lei – tribuna II, 20 de lei – tribuna I. (biletele se vând azi între orele 10 şi 18 şi mâine între 9 şi 18).

Grigoraş cere victorie

Grigoraş şi-a făcut bine temele înainte de meciul cu liderul la zi. Grigoraş nu abandonează niciodată ideea de atac. Vrea să-i lovească pe câini cu propriile lor arme şi nu acceptă jumătăţile de măsură. Ciobotariu va avea astfel viaţă grea la Tg Jiu, locul de unde a plecat în martie 2010, an în care Pandurii a retrogradat pe plan sportiv. Mandatul lui Ciobi la Pandurii nu s-a întins decât pe 5 luni. „Cu Dinamo vom avea o altă mobilizare, i-am văzut conectaţi pe jucători. Ne aşteaptă un meci foarte dificil. Dinamo îşi propune cele trei puncte pentru a rămâne lider. Dar nici noi nu suntem scăpaţi de grijile...îndeplinirii obiectivului. Ne dorim să facem un meci bun şi să câştigăm. Nu este imposibil. Sper să găsesc un prim unsprezece care să se lupte de la egal la egal cu mai valoroşii noştri adversari. Sper să ne luăm revanşa după eşecul 0-2 din tur”, spune Grig care ştie „ingredientele” de care au nevoie elevii săi pentru a trece de lider. „Există o diferenţă de valoare între noi şi ei. Ne trebuie atitudine, angajament, trebuie să fim o familie, o forţă şi rezultatul poate fi de partea noastră. Dacă vom evita greşelile individuale, cred că jocul echipei va avea un ritm bun şi angajament total. La angajament şi determinare trebuie să-i depăşim. Dacă nu vom alerga mai mult ca ei şi nu vom avea o răutate mai mare nu avem şanse”.

Tradiţia e fixată pe X solist

Grigoraş a aflat cu surprindere că Dinamo nu a mai bătut la Tg Jiu de 5 ani. Câinii câştigau în fieful pandurilor ultima oară în 2007 prin golul lui Mărgăritescu. A fost anul în care bucureştenii câştigau ultimul titlu de campioană. De atunci s-au înregistrat 3 rezultate de egalitate între cele două echipe. Pandurii n-au reuşit niciodată să-i bată pe câini pe teren propriu. Grigoraş mizează însă pe echipa sa care a mai depăşit o serie de recorduri în acest sezon. „Dacă Dinamo n-a mai bătut aici din 2007, atunci la mulţi ani înainte! Va fi totuşi un meci extrem de dificil, ei nu au pierdut niciun jucător în afară de Torje şi au adus şi întăriri în iarnă. Dar nici noi până anul ăsta nu bătusem niciodată la Steaua, nu marcasem 5 goluri...poate acum reuşim şi prima victorie cu Dinamo în faţa propriilor suporteri”, mai spune antrenorul pandurilor care pregăteşte o singură modificare în primul 11 faţă de meciul de la Braşov, Ibeh în locul lui Lemnaru. „Ne aşteaptă un meci greu, mai ales că în ultimii 4 ani nu am mai câştigat deloc la Târgu Jiu”, a declarat şi golgeterul câinilor, Marius Niculae.

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: