Pandurii susţin al doilea stagiu de pregătire la Lara

Pandurii joacă azi ultimul meci amical în primul stagiu de pregătire din Turcia, acesta fiind programat tot pe terenul din Lara, de la ora 15:00. Echipa din Târgu Jiu va întâlni echipa ucraineană Karpaty Lvov cu care a mai jucat şi în vara trecută în Austria. Acesta este cel de-al patrulea amical din acest prim stagiu de pregătire, bilanţul fiind pozitiv până acum cu două victorii şi o înfrîngere pentru echipa lui Sorin Cârţu. Mâine fotbaliştii vor reveni acasă pentru câteva zile de repaus după care, pe data de 3 februarie, vor ajunge din nou în Antalya pentru al doilea stagiu de pregătire. Acesta a fost perfectat deja tot în staţiunea Lara, însă la un alt hotel, Pandurii urmând să folosească acelaşi teren de antrenament, aflat până acum doar la dispoziţia echipei gorjene.

După ce a văzut mai multe terenuri de antrenament şi hoteluri din Belek şi Lara şi a studiat şi programul acestora pentru începutul lunii februarie, vicepreşedintele USMO, Viorel Temelescu, responsabil cu organizarea delegaţiei gorjene în aceste stagii de pregătire, a decis să efectueze şi cel de-al doilea stagiu de pregătire al echipei tot în staţiunea Lara, situată la 12 km de oraşul Antalya. Cel mai mult a contat în acest caz părerea antrenorului Sorin Cârţu care a dorit să aibă un teren de antrenament la dispoziţie la orice oră, agenţia de turism Fanatik cu care Pandurii au lucrat în acest prim stagiu putând oferi astfel de condiţii: „Am decis ca şi al doilea stagiu de pregătire să-l facem tot aici la Lara, la hotel Fame Rezidence. Deja am vorbit cu cei de la agenţia de turism prin care am făcut acest prim stagiu pentru că am avut condiţii foarte bune şi, ceea ce e mai important, am avut tot timpul terenul la dispoziţie numai pentru noi. Antrenorul a fost mulţumit de condiţiile care ni s-au oferit pentru pregătire şi ne vom antrena pe aceleaşi terenuri. În alte locaţii terenurile sunt suprasolicitate şi sunt multe echipe care se antrenează după programul stabilit de proprietarul terenului. Noi aici ne-am antrenat când am dorit, la orice oră terenul fiind liber.” Pandurii se vor antrena pe acelaşi teren ca şi în acest prim stagiu, singura diferenţă fiind că vor locui mai aproape de acesta, în zona veche a staţiunii Lara, acolo urmând să fie inaugurat la începutul lui februarie un alt teren de antrenamente şi jocuri, dotat cu nocturnă ca şi  cel pe care s-au pregătit până acum: „În apropiere de Rezidence s-a mai amenajat încă un teren care se va inaugura în februarie. Deci vom avea unde să ne antrenăm fără să depindem de programul altor echipe.” Vicepreşedintele Viorel Temelescu a explicat că nu îşi face griji pentru partenerii de amicale pentru al doilea turneu pentru că sunt foarte multe echipe în zonă la pregătire, numai în hotelul unde vor fi cantonaţi Pandurii urmând să se mai afle alte cinci echipe în luna februarie.

Rus şi Raskovic au devenit buni prieteni în Turcia

Alin Rus, unul dintre căpitanii echipei Pandurii, este jucătorul care se impune cel mai repede în faţa noilor colegi. În faţa lui Raskovic nu a reuşit însă pentru că atacantul sârb, cu stilul lui de a vorbi non-stop pe orice temă şi mai ales în engleză, îl întrece pe Rus la acest capitol. Cei doi au devenit însă cei mai buni prieteni în cantonamentul din Turcia, fiind nedespărţiţi în timpul liber, mai ales la sala de jocuri acolo unde au voie seara, dar nu mai târziu de ora zece. Deşi mai avea doi sârbi la echipă cu care putea vorbi sau petrece timpul liber, Raskovic preferă să jaoce bowling tot cu Alin Rus, cei doi fiind atracţia sălii de jocuri pentru că sunt cei mai zgomotoşi. Rus recunoaşte că a devenit bun prieten cu Raskovic încă de când acesta a fost transferat la Pandurii, considerându-l un „băiat de treabă”: „Da noi suntem prieteni şi ne înţelegem bine, nu numai acum, ci de când a venit la noi. E un băiat de treabă chiar dacă vorbeşte mult. Vorbeşte mai mult ca mine, aici mă bate, pentru că la bowling îl tot bat eu de două zile.”

Vizualizări: 79

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: