Pandurii susţin azi dosarul de licenţiere

Chiar dacă nu sunt siguri că vor juca în prima ligă şi sezonul viitor, Pandurii şi-au făcut temele şi au întocmit documentaţia de licenţiere. Dosarul întocmit de responsabilul cu licenţierile al clubului Pandurii, Pompiliu Popete, de către directorul economic Daniel Drăgoi şi de către secretarul general Daniel Băloi, a fost depus în termen în termen, toate documentele fiind verificate de către experţii Federaţiei Române de Fotbal pe cele cinci criterii cerute. Raportul final întocmit de Viorel Duru, directorul de licenţiere, a fost favorabil clubului Pandurii, gorjenii aşteptându-se să primească licenţă de club profesionist pentru sezonul 2010-2011.

Secretarul general al pandurilor a explicat ieri că toate dosarele vor fi studiate şi de către un expert al UEFA pentru a preveni acordarea de licenţe cluburilor care nu îndeplinesc criteriile cerute: „Datorită problemelor pe care FRF le-a avut în ultimii ani cu acordarea licenţelor, precum şi a sancţiunilor dictate de UEFA este primul an în care a fost angajată o firmă independentă de audit financiar care a studiat toate dosarele cluburilor aflate în proces de licenţiere. Se pare că la procesul de licenţiere asistă şi un expert al UEFA pentru a urmări modul în care se acordă licenţele şi nu cred că FRF îşi va mai permite anul acesta să acorde licenţă vreunui club care nu îndeplineşte toate criteriile cerute de Manualul de Licenţiere. Ultimul raport al UEFA a sancţionat FRF cu o amendă de 40 000 euro şi ultim avertisment datorită licenţelor acordate eronat în ultimii ani. În cazul în care se va acorda greşit vreo licenţă, UEFA va ridica dreptul FRF de a mai acorda licenţe”.

Daniel Băloi a mai explicat că sezonul sportiv se va încheia pe data  de 22 mai odată cu ultima etapă, dar sezonul administrativ va aştepta ziua de 31 mai când va fi emis comunicatul oficial al Comisiei de Licenţiere al FRF: „Pot exista şi “prelungiri” deoarece se poate face apel în termen de zece zile. Sunt sigur că va fi o vară fierbinte pentru microbiştii români!”

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: