Pandurii, tot pe primul loc după meciul cu Vaslui

Neînvinşi în Liga I după primele patru etape Pandurii rămân lideri şi după meciul cu FC Vaslui. Gorjenii păstrează prima poziţie în clasament cu zece puncte după patru etape fiind la egalitate de puncte cu Steaua dar având un golaveraj mai bun. Pandurii ar fi putut chiar câştiga meciul de la Vaslui dacă arbitrul Radu Petrescu ar fi acordat corect un penalti pentru gorjeni.

Pandurii Târgu Jiu rămâne în continuare neînvinsă în Liga I şi după deplasarea de la Vaslui. Pandurii au reuşit să ia primul punct pe terenul de la Vaslui după ce rezultatul partidei de aseară a fost 0-0. Meciul a fost unul tensionat, cu multe cartonaşe galbene şi două penaltiuri neacordate pentru Pandurii. La meciul cu FC Vaslui antrenorul Petre Grigoraş a mizat pe aceiaşi tactică ofensivă ca şi la precedentele partide.

Un egal echitabil?

Cum adversarul a fost unul mult mai puternic şi mai experimentat, elevii lui Grigoraş nu au mai reuşit să facă spectacol şi să înscrie. Totuşi fazele de poartă nu au lipsit de ambele părţi dar nici una dintre combatante nu a înscris. În prima parte a meciului Pandurii au avut câteva emoţii date şi de o degajare greşită a lui Mingote dar şi de incursiunile şi şuturile la poartă ale lui Stanciu. În ultimul minut al primei reprize Pandurii ar fi trebuit să beneficieze de un penalti neacordat însă de centralul Radu Petrescu la un fault dur al lui Sânmărtean asupra lui Maxim. Antrenorul Petre Grigoraş a precizat că jocul a fost unul încrâncenat şi lipsit de spectacol, fiind afectat şi de starea terenului. Concluzia tehnicianului gorjenilor a fost că rezultatul este echitabil: "Am întâlnit o echipă de calibru, sigur cea mai puternică echipă cu care am jucat în acest început de campionat, şi normal că doream să vedem cum ne prezentăm la astfel de meci. A fost un meci încrâncenat, un meci desfăşurat pe un teren care nu e cel mai bun şi a dezavantajat ambele echipe. Nu ştiu dacă a fost un meci foarte spectaculos dar a fost un meci intens, cu agresivitate de ambele părţişi cred că rezultatul, pe undeva, este echitabil".

Grigoraş: "E un punct preţios!"

După pauză, Pandurii au încercat să meargă tot pe atac şi să încerce să marcheze. Grigoraş trimiţând pe teren alţi doi atacanţi, Matulevicius şi Karim, iar pe final de meci chiar şi pe Lemnaru. Vlad a fost în faţa golului după ce l-a depăşit pe Milanov în careu, a înţepat mingea pe sub Coman, dar Varela a respins din faţa porţii. Și vasluienii au miyat tot pe atac și au încercat tot mai des poarta lui Mingote care a reușit să îndepărteze de fiecare dată pericolul. Ibeh a avut golul la picior în ultimele minute de joc dar a trimis pe lângă poartă iar scorul la final a fost egal. Petre Grigoraşa apreciat egalul ca fiind foarte important pentru că a fost obţinut în faţa unei echipe foarte bune: "Este un punct foarte preţios în condiţiile în care Vasluiul, se ştie, este o echipă foarte puternică, a investit enorm de mult în ultimii ani, o echipă care în ultimi trei - patru ani s-a bătut la titlu, o echipă care pe teren propriu pierde destul de greu. De aceea pentru noi un rezultat de egalitate este foarte important pentru că veneam după un început foarte bun de campionat, trei victorii consecutive, iar acest rezultat de egalitate ne conferă o anumită linişte vis-a-vis de posibilităţile de exprimare ale jucătorilor şi pentru viitor". Jucătorii de la Pandurii au rămas peste noapte la Focşani iar ieri după-amiază au revenit la Târgu Jiu pentru refacere. De azi echipa va intra în programul normal de pregătire în vederea meciului cu Oţelul Galaţi programat pentru luni 20 august.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: