Pandurii vor azi o victorie cu Gloria Bistriţa

Pandurii revin azi în faţa propriilor suporteri şi au de îndreptat ruşinea a şapte partide oficiale fără victorie. Gorjenii nu au totuşi un meci uşor chiar dacă joacă cu ultima clasată, Gloria Bistriţa, având şanse să lupte pentru a evita retrogradarea. Problemele au început să apară deja pentru Pandurii când doi jucători de bază aflaţi la limita suspendării au primit la Braşov încă un cartonaş. Ieri acestea au continuat cu schimbarea arbitrului, centralul Alexandru Deaconu fiind înlocuit cu Paul Unimatan, un arbitru de casă al Gloriei şi Ceahlăului care a ajutat deseori aceste echipe iar la meciul cu Pandurii al celor de la Ceahlăul a fost delegat tot aşa, prin schimbarea lui Teo Crăciunescu.

După ce a uitat deja de meciul din etapa trecută cu FC Braşov, dar şi de eşecul echipei sale, noul antrenor al Pandurilor, care azi va debuta în faţa spectatorilor gorjeni, s-a concentrat exclusiv asupra acestei partide cu Gloria Bistriţa. „Nu mai avem timp să ne lingem rănile pentru că urmează un joc foarte important”, a spus Ciobotariu conştient că Gloria Bistriţa este un adversar capabil să facă rezultate foarte bune după cum s-a văzut în partidele pe care le-a jucat în deplasare contra celor de la Dinamo şi a Stelei. „Îmi doresc foarte mult să câştigăm jocul de şi am mare încredere în băieţi. Vreau să văd într-adevăr o echipă care se mobilizează la maxim pentru a câştiga acest joc. Avem nevoie neapărat de cele trei puncte şi nu concep altă variantă în afară de victorie”, a mai spus Ciobotariu care a cunoscut eşecul cu Pandurii la prima sa prezenţă pe bancă.

Sunt datori suporterilor

Tehnicianul recunoaşte că Pandurii are mare nevoie de o victorie şi pentru că vine după şapte jocuri oficiale în care nu a mai cunoscut succesul, echipa gorjeană înregistrând trei rezultate de egalitate şi patru eşecuri în ultimele şapte meciuri oficiale. „Avem această foame de victorie, pentru că, dacă nu mă înşel, ultima victorie a fost la meciul cu CFR Cluj. Din punctul ăsta de vedere chiar suntem datori şi suporterilor de aici din Târgu Jiu. Sper şi am convingerea că vom arăta ceea ce ne dorim foarte mult, în primul rând câştigarea jocului şi în al doilea rând să facem un joc spectaculos”, a explicat tehnicianul precizând că nu pregăteşte neapărat surprize pentru meciul cu Gloria Bistriţa ci va juca doar pentru a câştiga.

Nu se teme de Gloria

Antrenorul Liviu Ciobotariu spune că nu se teme de Gloria Bistriţa dar recunoaşte că e o echipă care în ultima perioadă a făcut rezultate foarte bune. „De aceea noi îi respectăm pentru că este un adversar bun, care este capabil de rezultate surprinzătoare. Au un moral, mai ales după succesul din Cupa României cu Steaua. Dar, când jucăm acasă, noi jucăm în faţa propriilor suporteri şi avem o datorie morală faţă de ei. Vrem să le aducem şi lor zâmbetul pe buze după şapte meciuri în care nu am mai câştigat. Iar dorinţa noastră de victorie este foarte mare” a spus tehnicianul pandurilor care nu se ba putea baza la acest meci pe doi jucători din axul central al apărării, Martinovic şi Murgan. „Cred că avem un lot de jucători bun şi suntem capabili să câştigăm jocul cu Gloria. Este adevărat că există un handicap pentru noi în zona centrală, deoarece Martinovic este un jucător cu mare experienţă, un jucător care a jucat titular toate meciurile de până acum. Însă, sper ca la ora jocului să fiu inspirat şi să aleg cel mai bun om pentru a suplini lipsa lui. Rusu este o variantă, dar aş putea apela şi la jucători de la echipa a doua. Deocamdată nu pot să spun cine va fi acel jucător pentru că vreau să evit anumite complexe”.  Înaintea acestei partide şi Chibulcutean a acuzat unele probleme medicale dar tehnicianul i-a cerut să treacă peste aceste dureri şi să joace: „Chibulcutean este un jucător de mare caracter. A avut o mică problemă, însă nu avem timp acum să ne văităm de nişte uşoare accidentări. Şi asta pentru că, mă repet, este un joc foarte important pentru noi neavând decât o singură variantă, victoria.”

Vizualizări: 86

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: