Pandurii vor o primă victorie la Târgu Jiu cu Dinamo

Pandurii şi Dinamo se întâlnesc din nou la Târgu Jiu, pentru a cincia oară într-un joc oficial de campionat. Palmaresul de până acum le e favorabil „câinilor” care n-au pierdut nici un meci pe terenul pandurilor. De această dată Dinamo vine ca favorită la câştigarea partidei, acesta fiind un alt meci greu din seria de jocuri dificile pe care Pandurii le au de susţinut la jumătatea returului, aici fiind incluse partidele cu Steaua, Dinamo, Unirea Urziceni şi Rapid. Dinamo este echipa cea mai în formă a momentului, pentru Pandurii fiind destul de greu să obţină un rezultat favorabil.

Antrenorul Sorin Cârţu consideră că Dinamo este cea mai în formă echipă a campionatului în acest moment. Acest fapt e demonstrat de ascensiunea dinamoviştilor din clasament dar şi de jocul foarte bun arătat în ultimele etape de echipa lui Cornel Ţălnar.

Dinamo e favorită

Tehnicianul pandurilor a declarat ieri că Dinamo ar fi favorită la meciul cu Pandurii şi dacă nu ar fi echipa momentului. „Când joci cu Dinamo poate nici să nu fie echipa momentului şi tot e favorită. E un motiv ‚în plus să ai o temere doar că joci cu Dinamo, indiferent pe ce loc ar fi”, este de părere Cârţu care afirmă că Dinamo este favorită iar în situaţia actuală în care nu numai că sunt echipa cea mai în formă că joacă şi cel mai bun fotbal: „Au dat şi goluri multe, patru doar la Urziceni şi două cu Steaua. Dinamo este într-o formă bună şi şi-a regăsit cât de cât echilibrul chiar dacă au şi ei probleme în compartimentul de apărare dar este o echipă care de la mijloc în sus arată bine şi este agresivă. Dinamo joacă  un fotbal bun şi are jucători tineri care încearcă să îşi arate calităţile şi mă gândesc la Torje sau Alexe, jucători care au arătat reale calităţi”.

Cârţu: „Nu ne vom da la o parte”

Cârţu crede că jocul cu Dinamo va fi unul foarte dificil pentru echipa sa care trece printr-o situaţie critică, apreciind că cele două echipe care se întâlnesc mâine au stări de spirit diferite: „Ne aşteaptă un joc superdificil mai ales în situaţia în care noi suntem acum. Avem 25 de puncte şi nişte puncte pierdute pentru că am trecut pe lângă rele. Am avut posibilitatea de a avea mai multe şi mă gândesc şi la partida cu Steaua şi la cea de la Galaţi. Dar rămâne să vedem pentru că nu ştii niciodată ce îţi oferă fotbalul. Acesta e punctul meu de vedere că fotbalul e un joc simplu, e uşor dacă te cheamă Guradiola şi îl ai pe Mesi în echipă”. Un alt motiv pentru care Cârţu crede că va fi greu acest meci pentru echipa sa îl constituie starea de spirit diferită din cele două tabere: „Va fi un meci mai dificil decât meciul din tur pentru că este o stare de spirit bună la Dinamo şi au recuperat multe puncte şi sunt în lupta pentru titlu. Sunt stări de spirit diferite la cele două echipe, pentru că una e să te lupţi pentru titlu şi alta să te lupţi la retrogradare. Pentru că dacă nu-ţi iese lupta asta pentru titlu mai ai o şansă pentru cupele europene. Pe când dacă nu-ţi iese lupta asta pentru a evita retrogradarea te scoli mai devreme anul următor şi joci cu ochii cârpiţi la 11. E un avantaj clar pentru Dinamo dar asta nu înseamnă că meciul e jucat şi că nu vor avea dificultăţi aici sau noi ne vom da la o parte, în nici un caz”.

Pandurii abordează jocul de azi tot fără căpitanul Păcurar care este accidentat dar şi fără atacanţii Arrieta şi Tilincă, trimişi de Cârţu la echipa a doua. Jocul este programat în această seară, de la ora 20:30, fiind transmis în direct de Antena 1.

Vizualizări: 85

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: