Pandurii vrea echipă competitivă de Liga 3

Pandurii Târgu Jiu nu va putea evolua în Liga 2 chiar dacă conducerea clubului şi antrenorul Călin Cojocaru ar fi dorit acest lucru. De altă părere a fost doar principalul creditor al clubului, fostul preşedinte Marin Condescu, cel care a susţinut financiar echipa pentru a rezista în cei patru ani în care a evoluat în Liga 2.

Pandurii se putea înscrie şi sezonul trecut în Liga 3, dar a jucat în Liga 2 prin bunăvoinţa FRF şi la dorinţa antrenorului Călin Cojocaru. Şi acum s-ar fi dorit acelaşi lucru deşi Pandurii a retrogradat, dar fostul preşedinte Marin Condescu crede că cea mai bună soluţie pentru Pandurii este să joace în Liga 3. „Cel mai bun lucru care ar putea să se întâmple este ca Pandurii să joace în Liga 3 şi să formeze acea echipă competitivă, care să aibă aproximativ aceiaşi jucători pentru următorii trei ani de zile şi să-şi propună la anul promovarea în Liga 2 şi apoi să atace promovarea în Liga 1”, este strategia pe care o propune principalul creditor cel care are o experienţă similară, prin care echipa a trecut în perioada 2010 – 2013, perioadă care a culminat cu evoluţia echipei Pandurii în premieră în istoria sa în Europa League. În 2010 Pandurii preluase locul din Liga 1 dar şi întreaga echipă a celor de la Internaţional Curtea de Argeş şi pe scheletul acelei echipe a format un lot puternic care, după trei ani a dus Pandurii pe podiumul Ligii 1, devenind vicecampioană a României. Motivul pentru care Condescu a dorit Liga 3 şi sezonul trecut şi doreşte şi acum, este cel financiar, costurile fiind mai mici în eşalonul trei: „Bugetul ar fi mai mic la Liga 3 dar şi cheltuielile totale ar fi mult mai mici. Iar să evoluezi în Liga 2 aşa, doar ca si fie cheltuieli mari, nu este o strategie bună. Noi trebuie să formăm acel lot care trebuie să fie fidelizat cel puţin pentru următorii trei ani clubului Pandurii”.

Nu este clar de unde vor veni jucătorii care trebuie fidelizaţi pentru că antrenorul Călin Cojocaru a anunţat deja că se va baza cam pe aceiaşi jucători cu care echipa a retrogradat. Chiar de două ori, pentru că şi sezonul anterior, 2019 – 2020, Pandurii se afla tot pe loc retrogradabil când FRF a decis să nu mai retrogradeze nici o echipă din cauza pandemiei.

Vizualizări: 628

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: